Amb 30 anys d’experiència construint i desenvolupant relacions amb clients i amb proveïdors a Iberoamèrica i a Espanya, María Teresa Maciá (Caracas, Veneçuela, 1965) ha fundat al costat de la seva germana, Meritxell Maciá, MeetBIO, una botiga online de productes ecològics, artesans, de proximitat i sostenibles, amb la particularitat que els clients puguin conèixer què i qui està darrere de tots els articles.

MeetBIO
María Teresa Macià i Meritxell Macià, fundadores de MeetBIO.

Com i per què neix MeetBIO? Quines particularitats té respecte a altres plataformes online?

Cada vegada que assistíem a fires de productes ecològics, naturals, artesans, bé fos aquí a Espanya, a Londres o fins i tot a Nuremberg, coneixíem productors espanyols que estaven fent un gran esforç per donar a conèixer les seves marques i els seus productes. Trobàvem productes excel·lents, amb històries meravelloses a explicar i que els costava molt obrir-se camí, donar-se a conèixer. Per això hem creat MeetBIO un espai on expliquem aquestes històries i on el públic, a més de conèixer qui i què està darrere de les marques, pugui comprar els productes a preus justos i de forma més sostenible. Un espai on aportem informació sobre els productes i els seus usos de manera transparent.

Qualsevol producte té cabuda en el vostre catàleg? Quins requisits ha de complir?

Els productes han de ser d’excel·lent qualitat, de marques locals i ètiques amb les persones, amb la societat i amb el medi ambient. Quan entres a la pàgina web de MeetBIO tens la garantia que només trobaràs marques que compleixen aquestes característiques i que, a més, rebràs els productes en un sol enviament amb el menor embalatge possible.

«MeetBIO es un espai on aportem informació sobre els productes i els seus usos de manera transparent»

Productes locals, de proximitat i artesans. De quina manera contribueixen a crear un impacte social positiu?

En comprar productes locals, estàs contribuint al desenvolupament de les comunitats on es creen els productes. Amb el suport a les marques locals, fas costat també al desenvolupament de l’ocupació en aquestes comunitats. A més, les marques que formen part de l’ecosistema de MeetBIO contribueixen també amb projectes socials. Per exemple, Conca Organics, per a la manipulació de les seves infusions i sals, treballa amb un centre ocupacional que dóna suport a la reinserció laboral; Casa Amella treballa amb petits agricultors ecològics de Sant Benet de Bages (Catalunya) que fomenten la integració sociolaboral de persones en risc d’exclusió i prioritzen la qualitat dels aliments abans que la quantitat, només per a citar dos exemples.

Satisfacció i experiència del consumidor són els vostres pilars fonamentals. Com es materialitzen en MeetBIO?

La meva germana Meritxell i jo tenim més de 25 anys d’experiència desenvolupant negocis i relacions amb proveïdors i clients en cinc continents. El nostre focus sempre ha estat la satisfacció del client i treballar de la mà amb els proveïdors per a aconseguir-lo. Estem aplicant tota aquesta experiència a MeetBIO i estem atentes als suggeriments i comentaris que puguin fer-nos arribar, tant els nostres clients com els nostres proveïdors.

«Cada vegada som més conscients de l’impacte que té el que consumim, en la nostra salut, la salut de la societat i la salut del medi ambient»

A part de la informació nutricional del producte, doneu visibilitat a les empreses que el comercialitzen. Com beneficia aquesta informació als consumidors?

Cada vegada més, volem saber els ingredients del que consumim, on i qui ho fabrica. I no sols parlem d’alimentació, també parlem de cosmètica, de maquillatge, de moda. Volem saber quina composició tenen els productes, si són saludables o no, com s’han fabricat, quin és l’impacte que ha tingut sobre el medi ambient, si s’ha fabricat en la meva comunitat o al meu país o ha vingut de l’estranger. Cada vegada som més conscients de l’impacte que té el que consumim en la nostra salut, la salut de la societat i la salut del medi ambient.

La transparència influeix en les decisions de compra dels consumidors?

N’estic convençuda. Cada vegada en major mesura les històries de les marques influeixen en la nostra compra. Si podem triar, no tinc dubte que triarem el que més s’acosti als nostres valors. I cada vegada hi ha més consciència dels beneficis dels productes locals, ecològics i artesans. És precisament el que pretenem amb MeetBIO: explicar les històries de les marques i també els beneficis dels productes i que el públic pugui adquirir-los de la forma més sostenible possible en un lloc on el 100% dels productes són locals i ètics amb tu, amb el medi ambient i la societat.

«Cada vegada en major mesura les històries de les marques influeixen en la nostra compra»

És l’e-commerce el futur de l’alimentació?

No ho crec. L’e-commerce és simplement un canal més de venda, una forma més d’acostar els productes al consumidor, però en cap cas substituirà la venda física, sobretot el plaer d’anar a un mercat municipal o a la botiga de barri de tota la vida. El que sí que és cert és que el fet de poder conèixer marques, productes, buscar informació online i comprar des de la comoditat de la teva llar és molt fàcil i pràctic i et permet conèixer molt més els productes i les marques. La venda online ha arribat per a quedar-se i conviure amb la venda física.

Autora: Ariadna Coma, Periodista.

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Octubre 2021

Deixa un comentari

Please enter your comment!
Please enter your name here