El medi ambient és la nostra llar, és la nostra font de recursos que sustenta la nostra salut, la nostra economia i també la nostra cultura. Per això, promoure una relació respectuosa i sostenible i la conservació del patrimoni natural també és responsabilitat de tothom. Aquest és l’objectiu de la campanya solidària Dona’t per la Natura, impulsada per la Xarxa per a la Conservació de la Natura. 

123rf©pablesku. Grup de cigonyes als Aiguamolls de l’Empordà

Campanya ‘Dona’t per la Natura’

A Catalunya, unes 200 entitats ambientals sense ànim de lucre treballen per a la protecció de la natura i la millora del medi ambient. Dedicades a la conservació de la natura, protegeixen al voltant de 40.000 hectàrees a Catalunya, lluitant contra la pèrdua de biodiversitat restaurant hàbitats i conservant-los mitjançant projectes que impliquen veïnat, famílies, voluntariat ambiental. La seva feina, sovint altruista, moltes moltes  vegades és invisible. Però és d’una gran transcendència per a la natura i la sostenibilitat i, en conseqüència, per a tots nosaltres.

Unes 200 entitats ambientals catalanes treballen per a la protecció de la natura i la millora del medi ambient

Per això, des de la Xarxa per a la Conservació de la Natura aquest Nadal han impulsat el projecte Dona’t per la Natura, una iniciativa ciutadana solidària i adherida a la campanya Donant Ambiental, que té l’objectiu de recaptar suport econòmic per a que les entitats ambientals catalanes puguin seguir endavant amb la seva tasca.

Una cinquantena de projectes

Per a fer la seva contribució, els participants poden escollir fer el seu donatiu entre una cinquantena de projectes dedicats a la preservació d’espècies, ecosistemes i hàbitats naturals, distribuïts en 5 grans eixos temàtics: Hàbitats terrestres, Hàbitats aquàtics, Hàbitats marins i litorals, Fauna i Altres Accions per la Natura, que engloba projectes per a la recuperació de llavors locals o models energètics més sostenibles, entre d’altres.

Sobre la Xarxa per a la Conservació de la Natura

La Xarxa per a la Conservació de la Natura (XCN) és una entitat sense ànim de lucre de 2n nivell declarada d’utilitat pública. Està formada per associacions, fundacions, administracions públiques, empreses, universitats i centres de recerca.

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Gener 2022