Marcos Vázquez ha creat una comunitat gràcies la seva recerca sobre com portar una vida saludable fonamentada en estudis científics. Amb més de 450.000 seguidors a Instagram, és l’autor del blog divulgatiu Fitness Revolucionario, així com d’un dels podcast de salut i fitness de parla hispana més escoltats. També ha publicat diversos llibres, com Salut Salvatge, Invicte i Saludable Ment. Recentment s’ha convertit en ambaixador de WeBotanix, companyia especialitzada en recerca, desenvolupament i comercialització de productes a base de CBD (Cannabidiol), amb la finalitat d’unir aquests dos elements, fitness i CBD, per a contribuir a millorar la qualitat de vida del consumidor.

marcos vázquez

Mengem millor avui que els nostres avantpassats?

El nostre menjar evidentment és molt més segur avui que abans. El risc d’intoxicacions actualment és mínim i el menjar passa molts controls. No obstant això, molts dels productes que veiem ara al supermercat són poc saludables i tenen pocs nutrients, al contrari que el menjar que ens ha acompanyat durant tota la nostra història.

Cada vegada són més les malalties i trastorns derivats de mals hàbits alimentaris. Donem a l’alimentació la importància que mereix?

Clarament no. La majoria de persones veuen el menjar com a simple energia, quan aporta a més multitud de compostos amb importants funcions en el cos i en el cervell. Molts problemes de salut es deuen a una mala alimentació, però costa sovint fer aquesta connexió. Cada vegada coneixem millor el gran impacte que té per exemple la microbiota en la salut global, i aquesta depèn principalment del menjar.

«La majoria de persones veuen el menjar com a simple energia, quan aporta a més multitud de compostos amb importants funcions en el cos i en el cervell»

Parlem dels orígens de Fitness Revolucionario. Què és ‘La Revolució’? Com sorgeix?

El projecte va néixer com un simple blog personal on publicava les meves idees sobre com reconnectar amb la nostra salut ancestral, tant en termes d’alimentació, entrenament, exposició als elements, etc. Des del principi el missatge va connectar amb molta gent i gràcies a això va anar creixent fins al que és avui dia, amb el podcast, els llibres, etc.

Què podem començar a fer avui mateix per a millorar la nostra salut?

Sempre proposo començar amb petits canvis que puguem mantenir en el temps. Les persones que mengen malament poden començar simplement millorant el desdejuni. Les persones sedentàries poden començar caminant 30 minuts al dia. Amb el temps, i a mesura que es noten els beneficis, es poden anar incloent més millores, com l’entrenament de força, una millor dieta global, etc.

Dius que «l’única manera de mantenir la salut és amb coneixement i acció». Per què?

Aquesta combinació és necessària. Si la teva direcció és equivocada (mala informació o poc coneixement) no tindràs bons resultats, fins i tot si t’esforces molt. Però si tens el coneixement i no actues, no estaràs millor que una persona ignorant. Necessitem, per tant, aprendre els conceptes bàsics i aplicar-los després, a poc a poc.

«Molts dels productes que veiem ara al supermercat són poc saludables i tenen pocs nutrients»

Ets el nou ambaixador de WeBotanix, companyia especialitzada en productes ecològics a base de CBD i amb una aposta per l’I+D+i. Com neix aquesta col·laboració?

El meu interès pel CBD es remunta a fa molts anys i, quan escrivia sobre el tema, m’arribaven comentaris de persones que havien millorat diferents problemes de salut (dolor, ansietat, inflamació, digestions…) gràcies al CBD. No obstant això, no havia trobat cap companyia que dediqués l’atenció que jo volia a la qualitat, a l’I+D i a l’educació. En conèixer WeBotanix em vaig adonar que unien les característiques que estava buscant i d’aquí va sorgir la col·laboració.

Menjar real, de proximitat, de producció ecològica… Avancem cap a models de consum més conscients i saludables?

A nivell global, les taxes d’obesitat continuen augmentant i l’avanç dels ultraprocessats no es deté, però alhora hi ha una minoria creixent que para cada vegada més atenció a la qualitat i a l’origen dels seus aliments, i farem el possible perquè aquest grup de consumidors conscients segueixi en augment.

Autora: Ariadna Coma, Periodista.

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Febrer 2022

Deixa un comentari

Please enter your comment!
Please enter your name here