IFOAM Organics Europe celebra el vot de la Comissió d’Agricultura i Desenvolupament Rural (AGRI) sobre l’informe del Pla d’Acció Ecològic del Parlament. El 31 de març, els eurodiputats d’AGRI van votar a favor d’una transició global cap a sistemes alimentaris sostenibles en els quals l’agricultura ecològica sigui un element clau per a aconseguir els objectius mediambientals i climàtics. L’informe dona suport al «objectiu d’augmentar la superfície agrícola de la UE dedicada a l’agricultura ecològica per a 2030 mitjançant el desenvolupament de l’oferta i la demanda de l’estratègia ‘De la Granja a la Taula’».

organic

Involucrar els actors del sector a tots els nivells en el Pla d’Acció Ecològic

El president d‘IFOAM Organics Europe, Jan Plagge, va afirmar: «El Pla d’Acció de la UE sobre agricultura ecològica és crucial per a augmentar tant la producció com la demanda de productes ecològics, i acollim amb satisfacció la implicació/interès dels eurodiputats. Per a assegurar l’èxit del Pla en la consecució de l’objectiu del 25% de terres ecològiques i la transició cap a sistemes alimentaris més sostenibles, no hem d’oblidar la importància de la participació dels actors a tots els nivells, especialment els actors de la UE, nacionals, regionals i locals. El nivell local és especialment rellevant en el context de la contractació pública sostenible, una manera de promoure eficaçment una transformació sistèmica del sistema alimentari».

«Per a assegurar l’èxit del Pla en la consecució de l’objectiu del 25% de terres ecològiques no hem d’oblidar la importància de la participació dels actors a tots els nivells»

D’altra banda, Jan Plagge va afegir que «l’agricultura ecològica és part de la solució quan es tracta de mitigar els efectes del canvi climàtic i restaurar la pèrdua de biodiversitat. IFOAM Organics Europe aprecia el reconeixement de l’ecològic com una pràctica intensiva en coneixement, així com la importància d’augmentar la consciència sobre l’ecològic i les millors dietes tant a les escoles com entre els consumidors».

El moviment de l’alimentació i l’agricultura ecològiques espera la votació en el ple del Parlament al maig, així com una major col·laboració amb les institucions pertinents i les parts interessades perquè aquest Pla d’Acció Ecològic de la UE sigui un èxit en els pròxims anys.

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Abril 2022