La Semana Bio aglutina, en la seva primera edició a Espanya, 55 activitats d’agricultors, ramaders, restauradors, escoles i retailers. Visites a productors, accions divulgatives i activitat comercial per a democratitzar la producció ecològica en vistes a complir amb l’objectiu d’arribar al 10% de consum BIO l’any 2030 són els principals focus d’atenció. Organic Food & Eco Living Iberia, punt de trobada professional per excel·lència del sector ecològic, culminarà la Setmana Bio 2022 els dies 8 i 9 de juny en el pavelló 7 del Recinte Firal d’IFEMA Madrid.

Semana Bio 2022

Unir esforços per a aconseguir els objectius europeus

Any rere any, el sector de l’alimentació ecològica s’enforteix al nostre país i les dades són esperançadores: creixen els operadors i la superfície conreada certificada. No obstant això, segons l’Informe anual de la producció ecològica a Espanya 2022, elaborat per Ecovalia i presentat el març passat, la despesa per càpita en productes ecològics a Espanya se situa encara lluny de la mitjana de la Unió Europea. L’any 2021, els espanyols vam gastar entorn dels 59,2 euros per habitant/any, mentre que la mitjana europea va aconseguir els 101,8 euros. Estem, doncs, lluny del 10% de consum bio fixat com a objectiu per a 2030.

La Semana Bio promou la producció i el consum bio a través del conjunt d’activitats

En vistes a aconseguir els objectius europeus de 2030, necessitem unir esforços. Per això, la Semana Bio fa una crida a les institucions i administracions públiques a implicar-se i a sumar-se a l’esdeveniment organitzant activitats per a posar en valor la producció i el consum bio al costat del sector agroalimentari, i reclama una major ambició en les polítiques de suport a la producció i comercialització ecològica a Espanya.

Set dies d’activitats

Al llarg de set dies, la Semana Bio promou la producció i el consum de productes ecològics a través del conjunt d’activitats que es desenvoluparan per tota Espanya. Culminarà els dies 8 i 9 de juny, coincidint amb la reunió del sector ecològic en el Recinte Firal d’IFEMA Madrid en motiu d’Organic Food & Eco Living Iberia.

La Semana Bio és una iniciativa oberta a tota la ciutadania i els actors del sector ecològic, de manera que totes les accions han estat organitzades de forma descentralitzada i pels mateixos protagonistes del sector: des d’operadors ecològics, entitats públiques i privades, organitzacions, certificadores i associacions, fins a administracions locals, restaurants, detallistes, distribuïdors, grans superfícies, passant per escoles, biblioteques, universitats, etcètera.

Reclama una major ambició en les polítiques de suport a la producció i comercialització ecològica a Espanya

Algunes de les activitats són les visites a productors i instal·lacions agràries i ramaderes per a donar a conèixer el seu treball i mostrar com s’obtenen els productes que produeixen o elaboren; activitats comercials a nivell retail, com presentacions en botigues, promocions o tastos de productes; activitats en el sector de la restauració i amb enfocament gastronòmic (quina millor manera de conèixer l’aliment ecològic que provar-lo directament!); activitats i tallers en escoles, biblioteques i centres educatius; així com altres accions de divulgació específiques.

  • El calendari d’activitats està disponible aquí.

Sobre la Semana Bio

La Semana Bio és una iniciativa organitzada per Bio Eco Actual, mitjà de comunicació independent i gratuït al servei dels consumidors, productors, distribuïdors i detallistes de producció ecològica. Compta amb el suport principal d’Ecovalia, l’associació professional espanyola de la producció ecològica, i Organic Food & Eco Living Iberia, punt de trobada professional per excel·lència del sector ecològic.

Participen també de la iniciativa ASOBIO, l’Associació Espanyola d’Elaboradors i Comercialitzadors Ecològics, i SEAE, la Societat Espanyola d’Agricultura Ecològica/Agroecologia.

  • El calendari d’activitats està disponible aquí.
  • Descarrega els materials gràfics de Semana Bio aquí.
  • Més informació a www.semanabio.com

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Juny 2022

Deixa un comentari

Please enter your comment!
Please enter your name here