Sabies que hi ha una xarxa (única a Espanya) que dóna suport al treball de productors, minoristes i emprenedors ecològics del nostre país mitjançant la digitalització?

Biofood Network® és una comunitat que posa a disposició de tots aquells que treballen al món de l’agroecologia i l’alimentació ecològica eines de venda directa (e-commerce), difusió i oportunitats de creixement empresarial.

La idea és de Dulcinea Ortiz Merin, enginyera química mediambiental originària d’El Toboso, un petit poble manxec envoltat per quilòmetres i quilòmetres de camps cultivats, com passa a gran part de la regió a què pertany, Castella-la Manxa. Dulcinea va néixer en una família de professionals de la branca biosanitària, amb diverses generacions de cuineres excel·lents i amb l’alimentació i la salut com a pedra angular de la seva existència.

El mercat laboral la va portar a Londres, on va créixer professionalment fins a esdevenir Directora d’Estudis de Seguretat Química. Hi va viure 12 anys, que li van donar a més l’oportunitat de treballar a Noruega i Itàlia. Aquesta etapa li va aportar experiències inspiradores, en què va descobrir cultures i va aprendre d’individus conscients, que ja vivien, menjaven, viatjaven, de manera sostenible.

Mentrestant veia que a la seva terra, i en altres zones rurals d’Espanya com on va créixer, els costums i l’estil de vida encara estaven molt lluny d’aquesta consciència.

La protecció del medi ambient, els hàbits de benestar i l’alimentació saludable encara no són prioritaris per a tothom.

Per això va decidir tornar a emprendre sostenible i rural. Dedicar aquesta nova etapa professional a la difusió d’aquesta cultura conscient i responsable, compartir amb la seva gent i tots aquells amb valors i inquietuds similars aquest projecte ambiciós. Encara hi ha molt per fer pel que fa a la conscienciació i canvi d’hàbits, però Dulcinea i el seu equip estan treballant molt dur des de Biofood Network® per canviar això!

El primer pas: Biofood, Naturalmente®

Biofood Naturalmente® va néixer fa 4 anys i va ser la primera botiga online de productes ecològics a La Mancha, amb un bloc i un podcast per crear consciència i sensibilitzar al seu entorn, i amb què es dóna difusió a activitats relacionades amb el món de la agroecologia i de la salut.

Des del principi Biofood no va ser un e-commerce a l’ús: es va centrar principalment a la comarca, per donar a conèixer petits productors i elaboradors bio de la zona i regió. Biofood ven i lliura els seus productes ecològics i de proximitat en un radi d’uns 50km, mitjançant EcoRutes energèticament eficients i una furgoneta híbrida de baix impacte ambiental.

Dulcinea Ortiz Merin, junt a la seva furgoneta de Biofood.

I ara… créixer junts en comunitat amb Biofood Network®!

De mica en mica Dulcinea es va adonar d’una cosa… Hi ha molts petits productors i elaboradors bio, treballant en solitari, aïllats, a qui els resulta impossible ser competitius al mercat de manera individual. Tots ells necessiten suport per canalitzar la venda directa de forma senzilla, fora de les grans cadenes de distribució. També requereixen eines de difusió en el mitjà de comunicació més important avui dia: la web i les RRSS, per ser més visibles i fer créixer els seus projectes.

I així és com va néixer Biofood Network®: La xarxa que farà el bio accessible i sostenible a qualsevol racó rural d’Espanya mitjançant la digitalització!

Perquè si aquest projecte funciona al nostre entorn rural, pot funcionar en qualsevol altre, i perquè la unió… fa la força!

Espanya té més de 300 comarques.
I si digitalitzem a 1 petit productor o minorista bio en cadascuna d’elles?

La principal eina que Biofood Network® posa a disposició dels qui s’uneixen a la seva comunitat és un e-commerce, optimitzat durant quatre anys de creixement i aprenentatge a Biofood Naturalmente® (www.biofood.es), personalitzat a mida per a cada membre de la xarxa.

Ets productor o productora bio? Tens una botiga física de productes ecològics i vols començar a vendre en línia? T’agradaria emprendre en aquest àmbit?

Lloc web de Biofood Network®

Uneix-te a Biofood Network®!

Amb tres plans de subscripció a mida, que van des d’un suport tècnic fonamental (pla naranja) fins a un acompanyament complet (pla maíz), Biofood Network® s’adapta al suport que necessiteu, segons les vostres necessitats.

sI VOLS SABER MÉS SOBRE CADA PLA, POSA’T EN CONTACTE AMB LA DULCINEA I EL SEU EQUIP.

Organitzaran una presentació online exclusiva per a tu i et mostraran com funciona l’e-commerce per dins, contestaran totes les teves preguntes i descobriràs una bonica RED de persones amb uns mateixos valors, compartint projectes, creixent junts i remant en una mateixa adreça.

Per a saber més, visita www.biofoodnetwork.es o escriu a info@biofoodnetwork.es

Subscriu-te a la Newsletter i rep Bio Eco Actual gratuïtament cada mes al teu correu

Bio Eco Actual, tu mensual 100% ecológico
Llegir
Bio Eco Actual Juny 2022