Una bona nutrició durant les primeres etapes de vida és fonamental per a un correcte desenvolupament físic i mental. Per això, és essencial oferir als bebès una alimentació complementària, que asseguri tots els nutrients necessaris per a créixer de manera òptima.

alimentación complementaria
123rfLimited©olypa

Bebès i alimentació complementària

Segons les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), la millor alimentació per al bebè durant els primers sis mesos de vida és la lactància materna. És la que li proporciona la combinació ideal de nutrients i una protecció idònia enfront d’al·lèrgies i malalties. Si aquesta no és possible o bé existeix la necessitat d’una alimentació addicional, es pot oferir una fórmula exclusiva per a lactants.

A partir dels sis mesos d’edat, augmenta progressivament el pes del bebè i també la necessitat de nutrients. És el moment en què la lactància es pot combinar amb una alimentació complementària equilibrada i adequada a la seva edat, seguint les recomanacions dels professionals.

Llet A2: ‘Tornar a l’origen’

Un d’aquests aliments és la llet de continuació, formulada específicament per a acompanyar l’alimentació del bebè. Es tracta d’un aliment de transició entre la llet materna i la llet de vaca. La llet de vaca es compon principalment de proteïnes, greixos, lactosa i aigua, mentre que un preparat per a lactants, a més, està enriquit amb les vitamines, minerals i greixos que els bebès i nens petits necessiten per al seu desenvolupament.

Una bona nutrició durant les primeres etapes de vida és fonamental per a un correcte desenvolupament físic i mental

Existeixen diversos tipus de preparats per a lactants, com la fórmula A2. Avui dia, la llet de vaca comuna conté dos tipus principals de proteïnes beta-caseïna, la proteïna A1 i l’A2. Rica en proteïnes beta-caseïna A2, la llet A2 prové de vaques específicament seleccionades que produeixen de manera natural solament aquest tipus de proteïna, a la qual s’atribueix una millor tolerància i digestió en comparació amb altres varietats.

I, en què es diferencia de la llet A1? Els investigadors assumeixen que abans que les vaques fossin domesticades, només es trobava la variant beta-caseïna A2 en la llet de vaca. Per tant, A2 és la beta-caseïna original, mentre que la variant A1 va sorgir a causa d’una mutació genètica. Alguns estudis apunten que en l’actualitat el percentatge de vaques A2 pures és solament del 30%.

Holle, buscant la màxima puresa

Fa més de 80 anys que Holle ofereix productes d’alimentació infantil ecològics, desenvolupats partint del model de la llet materna i seguint la seva pròpia filosofia: aconseguir el preparat lacti més pur possible.

La llet A2 és rica en proteïnes, greixos, vitamines i minerals favorables per al desenvolupament del bebè

Les seves tres noves fórmules, Llet per a lactants 1, apta des del naixement, Llet de continuació 2, adequada a partir dels sis mesos, i Llet de continuació 3, indicada per a després dels 10 mesos, estan formulades a base d’ingredients procedents de l’agricultura ecològica (certificades per l’Euro Fulla) i exclusivament amb llet A2, per a proporcionar una alimentació de qualitat en cada etapa.

Els seus preparats contenen proteïna beta-caseïna A2 d’alta tolerància, DHA i àcids grassos omega-3 ALA i omega-6, que contribueixen al correcte desenvolupament cerebral, del sistema nerviós i de la vista. També conté vitamines C i D, que ajuden al funcionament normal del sistema immunitari.

A més són ràpides i fàcils de preparar. Tan sols fa falta introduir una mica d’aigua calenta en el biberó, incorporar la mescla utilitzant la cullera mesuradora, i acabar d’omplir el recipient amb la resta d’aigua calenta. L’últim pas és agitar bé i deixar reposar, fins que es temperi.

Autora: Ariadna Coma, Periodista

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Juliol 2022

Deixa un comentari

Please enter your comment!
Please enter your name here