Fa 50 anys, seleccionar llavors i cultius a Espanya i implantar sistemes de certificació ecològica era una bogeria. Un percentatge minúscul de la població començàvem a despertar la nostra consciència mediambiental davant de l’estranya mirada del món que ens envoltava. La primera vegada que vam elaborar pasta integral, sense farines refinades, ens vam saltar els paràmetres de Sanitat de llavors. Bojos!

Avui l’excepció sembla haver-se convertit en part de la regla: a poc a poc, cada cop són més les famílies que se sumen al carro per portar una vida més ecològica, saludable i sostenible. La superfície dedicada a agricultura ecològica al món segueix creixent cada any. Ja ha superat els 100 milions d’hectàrees, incloses zones de recol·lecció silvestre sota control. Espanya és un dels principals països productors, amb més de 2 milions d’hac. I els operadors al país han pujat un 26% en cinc anys. També agafen força altres segments més enllà de l’alimentació, com ara la cosmètica i la higiene de la llar. El proper repte? Incrementar el consum bio fins al 10% del total.

Avui, aquests bojos que a la dècada dels 70 lluitàvem per un canvi en el sistema a favor de la nostra salut i la del planeta, seguim aquí, desenvolupant productes innovadors i de qualitat que afavoreixin el canvi dels petits hàbits. Però l’excepció que vam ser cada cop és més una realitat. I vull pensar que vàrem plantem una llavor que ja comença a donar els seus fruits en aquesta gran revolució.

Autor: Joan Picazos, Director General a BIOCOP Productos Biológicos, S.A.

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Novembre 2022