Els tres germans Castañeda van decidir donar continuïtat al somni dels seus pares, que van obrir fa més de 40 anys el primer herbolari de Castella – La Manxa. El pare va evitar una úlcera i va millorar la seva energia vital quan va adoptar un nou estil de vida de la mà d’un metge integratiu, i els fills van recollir el testimoni sobre la necessitat de la prevenció des d’una visió holística. Francisco Javier Castañeda (1970, Gijón) és el CEO a Castañeda HealthCare, que inclou les marques, distribuïdors i majoristes Naturlíder, La Botica Natural i Rapidiet.

Francisco Javier Castañeda

En quin context neix Naturlíder el 1979? Com ha canviat fins avui?

Els nostres pares van posar en pràctica el seu compromís amb la salut dels altres mitjançant l’obertura del primer herbolari a Castella – La Manxa amb el propòsit de transmetre la importància de cuidar-se, i suggerien als clients més convençuts que fessin el mateix a les seves poblacions d’origen, i així va ser com va néixer la primera xarxa de punts de venda a Castella – La Manxa i Extremadura.

La selecció dels millors productes els va impulsar a incorporar noves marques, i és així com ens convertim en distribuïdors. Els germans, animem la família a crear un majorista per democratitzar encara més l’arribada de totes les marques a nivell nacional, per allunyat que estigués i, a més, llancem la nostra pròpia marca de productes (Naturlíder), després d’importar durant molts anys la marca més rellevant als Estats Units en aquella època.

«Cada cop hi ha més metges que van descobrint l’efectivitat i la seguretat de molts complements»

Ètica, proximitat, responsabilitat, sostenibilitat. Com es materialitzen?

Dissenyem i compartim els nostres valors i prenem les nostres decisions sent fidels als nostres principis corporatius i vitals.

Ètica: Tots els productes que desenvolupem estan registrats a Europa i no només compleixen les normatives vigents, sinó que ens assegurem que siguin segurs, eficaços i saludables. En són exemples la incorporació d’extractes estandarditzats, patents amb estudis o l’inici d’estudis clínics propis com el realitzat a MenoKalm, haver estat la primera empresa que va decidir no incorporar càpsules amb diòxid de titani, o afegir-hi només excipients naturals.

Proximitat: Ens agrada comptar amb la veu dels nostres clients per conèixer les seves necessitats i així oferir un producte de confiança a preus assequibles, que els ajudi a millorar la salut dels seus clients. Fem investigació de mercat mitjançant enquestes, entrevistes en profunditat, panells, etc.

Sostenibilitat: A Naturlíder utilitzem paper reciclat, cartró i envasos reciclats que ajuden a cuidar el medi ambient, encara que sempre estem a la recerca de noves i millors solucions..

«Prenem les nostres decisions sent fidels als nostres principis corporatius i vitals»

Quin paper té la investigació científica en el desenvolupament de complements naturals?

Hem co-creat productes amb grans metges que proven a les clíniques amb estudis d’eficàcia i seguretat, i col·laborem amb la Universitat d’Extremadura en un Estudi amb excel·lents resultats que s’ha convertit en un procés que incorporem al nostre dia a dia.

La medicina natural està prou reconeguda a Espanya?

Cada cop més, encara que queda molt camí per recórrer, perquè ocupi el seu lloc a la nostra societat. La bona notícia és que cada cop hi ha més metges que van descobrint l’efectivitat i la seguretat de molts complements, per això creiem que algun dia arribarà al nivell d’altres països com Alemanya o els Estats Units.

«El consell del professional és imprescindible perquè el complement alimentari requereix del suport del professional»

Com marca la diferència l’assessorament tant a consumidors com a canals de venda?

El consell del professional és imprescindible perquè el complement alimentari requereix del suport del professional, si bé el consumidor disposa cada vegada de més informació a la xarxa. Fem visites a metges i formació continuada perquè els millors professionals no només valorin el producte, sinó que puguin recomanar-l’ho millor. A més, activem a XXSS els consumidors perquè coneguin la nostra marca i sàpiguen la gran varietat que tenim al nostre dossier (abracem moltes categories).

Estem en època de refredats. Quines són les claus per mantenir les defenses altes?

Avançar-nos sempre funciona, per això, els probiòtics són claus per ajudar el nostre sistema de defensa. També aconsellem incrementar a la nostra dieta aliments rics en vitamina C, fer una mica d’exercici i reduir el nostre nivell d’estrès. Si vigilem aquests pilars bàsics, mantindrem les nostres defenses altes davant de períodes com l’hivern. I atès que això no sempre és suficient, comptem amb una vitamina C única a Espanya per la seva màxima biodisponibilitat i complements específics com a compostos o fórmules amb fongs i fitoteràpia, així com una gran varietat de fórmules per protegir-nos a l’hivern.

Autor: Oriol Urrutia, Co-Editor i Politòleg.

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Gener 2023