Tradin Organic, el proveïdor global de marques i detallistes ecològics, ha anunciat un projecte de col·laboració de 2,5 milions d’euros amb la Unió Europea (UE) per escalar la seva implementació de cacau agroforestal a Sierra Leone. El líder ecològic ha desenvolupat negocis al país des del 2015 i té com a objectiu enfortir i escalar l’exportació del país de cacau ecològic de comerç just d’alta qualitat.

tradin organic
Mustapha Bull, Gerent d’Assistència Tècnica local de Tradin Organic a Sierra Leone, signant el contracte amb Gerald Hatler, cap de la Delegació de Cooperació de Sierra Leone de la Unió Europea

Durant els propers tres anys, el projecte conjunt contribuirà a la prevenció de la desforestació i a la millora dels mitjans de vida dels productors de cacau en escalar els sistemes agroforestals regeneratius. A Sierra Leone, l’equip local de Tradin Organic de 60 persones treballa en estreta col·laboració amb les cooperatives de pagesos i les seves fonts de grans de cacau proporcionant capacitació, eines i plantes per establir aquests sistemes. Ara, els anteriors projectes de Tradin Organic s’han fusionat i una subvenció d’1,85 milions d’euros de la Delegació de la Unió Europea a Sierra Leone permet al consorci ampliar el treball i l’impacte.

L’objectiu és impulsar la producció i enfortir l´exportació ecològica de Sierra Leone, un país que encara s’està reconstruint després d´un període de conflictes civils i el brot d’ebola. Aquesta iniciativa ofereix una excel·lent oportunitat per donar suport a més comunitats de pagesos i perquè els fabricants de productes de confiteria, els detallistes i les marques obtinguin cacau ecològic d’alta qualitat mentre donen suport a pràctiques d’abastament sostenibles i responsables.

La cadena de subministrament de Tradin Organic a Sierra Leone inclou centenars de pobles i milers d’agricultors

La cadena de subministrament de Tradin Organic a Sierra Leone inclou centenars de pobles i milers d’agricultors. El programa agroforestal s’executa a través de 153 escoles de camp per a agricultors i 57 associacions d’estalvi i préstec de vilatge (VSLA), que són microbancs dirigits per agricultors connectats amb el programa de protecció infantil. La subvenció de la UE afegirà 50 poblets més al programa.

Des que Tradin va començar a desenvolupar el seu negoci al país el 2015, ha vist un interès cada vegada més gran per part de marques i minoristes naturals i sostenibles a Europa i EUA. Amb la seva planta de processament de cacau als Països Baixos, anomenada Crown of Holland, Tradin Organic també es dedica a processar grans de cacau d’especialitat amb diferents certificacions, en pols, mantega i pasta de cacau. Els permet oferir un subministrament constant de productes de cacau al mercat que es pot rastrejar des de l’origen fins a la taula.

Tradin Organic
Foto cedida per Tradin Organic

A més, Tradin Organic ofereix una àmplia gamma d’ingredients ecològics com endolcidors, olis i greixos vegetals, fruits secs, llavors, fruita seca, fruites IQF i concentrats. Tradin pot oferir una combinació d’ingredients certificats ecològics innovadors amb el més alt control de qualitat, preus competitius i excel·lència en el servei per a les necessitats de la indústria de la confiteria.

Tradin ofereix ingredients certificats ecològics innovadors de qualitat, preus competitius i excel·lència en el servei

Amb el compromís de Tradin Organic amb la responsabilitat social i la sostenibilitat, els clients poden confiar que les seves pràctiques de proveïment donen suport a les comunitats amb què treballen, el medi ambient i els productes que produeixen.

Sobre Tradin Organic

Tradin Organic és líder mundial en ingredients d’aliments ecològics, amb més de 13 oficines a tot el món i seu a Amsterdam, part del grup Acomo. Tradin Organic ofereix una cartera de serveis complets, des de proveïment únic, iniciatives de sostenibilitat, capacitats de distribució i processament. És una font d’ingredients alimentaris ecològics certificats de primera qualitat per a la indústria alimentària internacional amb més de 150 productes de més de 60 orígen

Més informació a www.tradinorganic.com

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Maig 2023