Còrdova es prepara per a convertir-se en l’epicentre del sector ecològic a Europa amb la pròxima celebració del Congrés Europeu de Producció Ecològica (EOC23). Durant tres dies, del 26 al 28 de setembre, experts i professionals de la indústria es reuniran en el Palau de Congressos de Còrdova per a abordar temes clau relacionats amb la distribució, la promoció, la innovació i el relleu generacional en la producció ecològica.

Congrés Europeu de Producció Ecològica 2023

L’esdeveniment més important per al sector ecològic a Europa celebrarà la seva edició número disset, amb un programa de ponències centrat a debatre les tendències més candents del sector ecològic. Per a això, reunirà els principals actors de la indústria, entre ells, agricultors ecològics europeus, comerciants, retailers, certificadores i altres associacions i empreses, responsables polítics, investigadors i altres parts interessades clau del sector ecològic

Al llarg de taules rodones, tallers, presentacions i altres sessions, els participants tindran l’oportunitat d’escoltar i intercanviar informació sobre el mercat ecològic i els seus desafiaments, les maneres d’augmentar el consum ecològic i els canvis generacionals en l’agricultura ecològica. Així mateix, s’oferirà una mirada a la nova PAC 2023-2027, així com diferents xerrades enfocades a la regulació ecològica, la innovació en la certificació ecològica o les noves tècniques genòmiques (NGTs, en anglès).

El programa de ponències estarà centrat a debatre les tendències més candents del sector ecològic

Des dels seus inicis, EOC ha tingut com a objectiu construir relacions. Per això, enguany els participants seran convidats a fer-ho durant un sopar de networking mentre experimenten la cuina andalusa. L’últim dia, els desitjosos d’aprendre més sobre la innovació i els reptes de l’agricultura ecològica del sud de la Península Ibèrica, podran participar d’una experiència pràctica amb la visita d’una finca.

Organitzat per IFOAM Organics Europe i Ecovalia, el Congrés Europeu de Producció Ecològica compta amb el suport institucional del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació del Govern d’Espanya, la Conselleria d’Agricultura, Pesca, Aigua i Desenvolupament Rural d’Andalusia i la Diputació de Còrdova. A més, compta amb la participació de destacades personalitats en el Comitè d’Honor, entre ells el president de la Junta d’Andalusia, el Ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, i representants d’institucions acadèmiques i agrícoles.

Autora: Ariadna Coma, Periodista

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Setembre 2023