L’Ajuntament de Terrassa, a través del servei d’Emprenedoria i Economia Social, posa en marxa un nou programa formatiu i d’acompanyament, sota el nom «El gust d’emprendre», per ajudar a les persones que volen emprendre en el sector alimentari amb l’objectiu de facilitar que les idees de negoci d’aquest sector puguin dur-se a terme amb el màxim de garanties d’èxit, amb èmfasi especial en projectes d’elaboració i comercialització per al petit comerç.

«El gust d’emprendre»

«El gust d’emprendre»

Es tracta d’un programa sectorial que neix amb l’objectiu principal de donar suport i eines a projectes emprenedors locals com botigues d’alimentació, obradors o iniciatives en l’àmbit de la restauració, adreçat tant a persones emprenedores i projectes col·lectius amb una idea de negoci en l’àmbit de l’alimentació o que ja estiguin desenvolupant un pla d’empresa, així com empreses ja constituïdes amb menys de tres anys de funcionament.

En el programa s’oferirà formació especialitzada en el sector de l’alimentació, per part d’empreses especialitzades, i assessorament personalitzat per part de l’equip tècnic del Servei d’Emprenedoria i Economia Social de l’Ajuntament de Terrassa. També promourà el treball en xarxa per ampliar les sinergies entre els diferents projectes de la cadena de valor d’aquest sector a través d’una sessió final de networking entre projectes emprenedors i empreses i mentores de l’àmbit de l’alimentació per resoldre reptes.

«El gust d’emprendre» facilitarà eines i recursos d’utilitat a aquelles persones que vulguin obrir una botiga, un restaurant o elaborar productes alimentaris

Del 17 al 26 d’octubre

El curs, amb una durada de 13 hores, s’impartirà entre el 17 i 26 d’octubre, de 15 a 17 h o 17:30 h, en format híbrid al llarg de sis sessions, quatre de les quals seran presencials a l’edifici Vapor Gran, al carrer Telers, passadís B, 1a planta de Terrassa, i dues virtuals. El programa, amb places limitades, requereix d’inscripció prèvia i no té cap cost per a les persones participants, que podran sol·licitar un certificat en assistir a un mínim d’un 80% de les sessions.

Les sessions del curs tractaran sobre els següents continguts:

  • Sessió 1: Presentació. Hàbits de consum i tendències del sector. 17 d’octubre de 15 a 17 h en format presencial.
  • Sessió 2: Higiene i seguretat alimentària. 18 d’octubre de 15 a 17:30 h en format virtual.
  • Sessió 3: Legislació alimentària vigent. Certificacions i Etiquetatge. 19 d’octubre de 15 a 17:30 h en format presencial.
  • Sessió 4: Sostenibilitat alimentària. Producte local, proximitat, ecològic. 24 d’octubre de 15 a 17 h en format presencial.
  • Sessió 5: 1a part: Màrqueting, comercialització i promoció del producte. 2a part: Eines de finançament, ajuts i subvencions. 25 d’octubre de 15 a 17 h en format virtual.
  • Sessió 6: Networking entre projectes emprenedors i empreses d’alimentació locals: Com resoldre reptes! 26 d’octubre de 15 a 17 h en format presencial.

Per a més informació i inscripcions al programa «El gust d’emprendre» podeu visitar el web www.terrassa.cat/el-gust-d-emprendre.

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Octubre 2023