Angelo Ferrara va néixer a Basilea l’any 1976. De formació i experiència professional financera, va entrar a Holle l’any 2007 com a gerent de vendes responsable de Suïssa i del desenvolupament del mercat internacional. És, des de l’any 2019, Director General de Holle baby food AG, l’empresa pionera en productes biodinàmics per a nadons des de 1934, oferint aliments per a nadons de la més alta qualitat orgànica. Primer fabricant Demeter d’aliments per a nadons i lactants, amb un enfocament holístic i responsable amb les persones, la natura i les futures generacions.

Angelo Ferrara

Holle té una rica història que es remunta al 1934. Com han evolucionat la missió i els valors de l’empresa al llarg dels anys i com s’alineen amb les tendències i demandes actuals dels consumidors?

Des dels inicis, Holle és sinònim d’aliments per a nadons de la millor qualitat biodinàmica. L’objectiu sempre va ser tenir els productes més naturals possibles amb una llista d’ingredients neta i senzilla. Les tendències i demandes van canviant amb els anys, per la qual cosa necessitem adaptar la nostra gamma de productes i introduir noves línies, però sempre tenint en compte els nostres valors, que són per exemple només productes ecològics, sempre que sigui possible amb ingredients biodinàmics, llista d’ingredients neta i simple i la millor qualitat.

Ens pot compartir algunes iniciatives específiques que Holle empra per garantir els estàndards més alts de qualitat i sostenibilitat en la producció dels seus productes?

Holle és un dels primers fabricants d’aliments orgànics per a nadons que fa servir fórmules làcties elaborades amb llet de cabra i, per tant, és un pioner. La nostra pròpia instal·lació de producció proporciona matèries primeres de llet en pols orgànica de qualitat per a aliments per a nadons. Com a part de la nostra iniciativa de llet de cabra, treballem estretament amb granges de cabres i brindem suport financer i organitzatiu per a la seva conversió a Demeter. La cria de cabres Demeter no només sustenta les races regionals, sinó que també ofereix molts avantatges en termes de biodiversitat. Gràcies als nostres esforços, des de principis de l’any 2023 vam poder convertir tota la nostra fórmula de llet de cabra orgànica a qualitat Demeter.

«Com a fabricant de Demeter, estem donant forma al futur de forma ecològica: per a les persones i la natura»

Vam ser finalistes del Premi Alemany de Sostenibilitat 2023 pels nostres esforços a l’agricultura biodinàmica i especialment amb la nostra iniciativa de llet de cabra.

Com integra Holle els principis biodinàmics a l’abastament d’ingredients i com influeix això en la qualitat general i el valor nutricional dels seus productes alimentaris per a nadons?

Treballem biodinàmicament des del 1934, cosa que ens converteix en pioners de Demeter. Avui dia oferim una àmplia gamma de més de 90 productes per a nadons i nens petits amb la màxima qualitat orgànica.

Com a fabricant de Demeter, estem donant forma al futur de forma ecològica: per a les persones i la natura, protegint alhora els animals, el sòl i el medi ambient. La majoria dels productes Holle ja són climàticament neutres. El canvi a fórmules làcties i altres productes positius per al clima és un pas lògic per garantir un futur digne de viure pels nostres nets.

«La transparència a la cadena de subministrament és molt important per a nosaltres»

Ens pot parlar dels esforços de Holle per mantenir la transparència a la seva cadena de subministrament i etiquetatge de productes?

La transparència a la cadena de subministrament és molt important per a nosaltres. Comptem amb un equip intern dedicat a la cadena de subministrament des del pagès fins al producte final. Tenim una cooperació directa amb els productors de llet de vaca Demeter i de cabra Demeter. El mateix passa amb els cereals, fruites i hortalisses, on estem en contacte directe i intensiu amb agricultors, proveïdors i productors.

Les preocupacions dels pares sobre les necessitats nutricionals dels nadons són sempre una prioritat. Com col·labora Holle amb els experts en nutrició infantil per desenvolupar i millorar la seva gamma de productes?

Holle compta en el seu equip amb nutricionistes que coneixen molt bé les fórmules làcties, assisteixen periòdicament a cursos de formació i participen en congressos per estar sempre informats quan sorgeixen noves troballes científiques que siguin rellevants. Holle també participa en diverses associacions, com ara SINA (Associació Suïssa de Nutrició Infantil), per estar ràpidament informat de forma professional.

Autor: Oriol Urrutia, Co-Editor i Politòleg

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Novembre 2023