Sara Yagüe lidera l’àrea de producte i Razvan Morar és responsable de vendes de Planeta Huerto. Parlem amb ells sobre la preparació per al Black Friday, els criteris d’inclusió de productes, les mesures sostenibles en la cadena de subministrament i l’estratègia de desenvolupament de la marca pròpia.

Planeta Huerto

Com es prepara Planeta Huerto per al Black Friday?

Razvan: A Planeta Huerto, ens preparem per al Black Friday amb una meticulosa planificació i una acurada selecció d’ofertes per als nostres clients. Treballem des de totes les àrees per a garantir que els productes més populars i sol·licitats entre els nostres clients estiguin disponibles amb descomptes i estoc suficient durant aquest període especial. Col·laborem estretament amb els nostres proveïdors-partners, els quals participen i ens donen suport significativament en aquesta campanya per a poder donar-li les millors opcions als clients.

A més, implementem mesures addicionals per a agilitzar el servei i l’atenció al client, assegurar una experiència de compra molt satisfactòria i complir amb el nostre compromís principal de mantenir un servei excel·lent durant aquest pic de vendes. També comuniquem les nostres ofertes a través de diversos canals, com xarxes socials i correus informatius, perquè els nostres clients estiguin al corrent de les increïbles oportunitats que oferim durant el Black Friday.

«La selecció dels nostres productes prioritza la qualitat, la sostenibilitat i la demanda del mercat»

Un altre punt a destacar és que no agrupem les ofertes comercials tan sols en 1 dia, sinó que les oferim durant dues setmanes, del 13 al 27 de novembre, perquè el client pugui tenir temps suficient de programar amb calma i consciència les seves necessitats, i les pugui adquirir amb un millor preu. També ho fem així per a no saturar a l’equip, i no generar excessos que puguin generar un embut en les operacions, el qual el sofriran els nostres clients.

En el context actual de creixent consciència sobre la sostenibilitat, quins criteris té Planeta Huerto d’inclusió en el seu assortiment?

Razvan: La selecció de productes per al nostre assortiment es regeix per criteris que prioritzen la qualitat, la sostenibilitat i la demanda del mercat. Busquem productes que compleixin amb estàndards elevats de qualitat, que siguin respectuosos amb el medi ambient i que responguin a les necessitats i preferències dels nostres clients. A més, considerem la procedència dels productes i ens esforcem per oferir una varietat que abasti des de productes locals fins a opcions internacionals. La nostra meta és proporcionar als nostres clients un assortiment divers i acuradament seleccionat que reflecteixi els nostres valors i satisfaci les seves expectatives. A més de totes aquestes variables, el preu és un factor que tenim molt en compte a l’hora de decidir assortit, la missió de Planeta Huerto és democratitzar el producte sostenible i de qualitat, i per a això ens enfoquem a buscar la via de donar-li el millor preu als nostres clients, sota els criteris prèviament esmentats.

Quines mesures preneu per a minimitzar la vostra petjada de carboni i fomentar pràctiques sostenibles en tota la cadena de subministrament?

Razvan: El nostre compromís amb la sostenibilitat es reflecteix en accions concretes al llarg de les nostres operacions. Reutilitzem el 100% dels residus derivats de les nostres operacions de comandes, com cartó i plàstics. Triturem aquests materials i els utilitzem com a embolcall per a protegir els nostres productes, tancant així el cicle i reduint al màxim el nostre impacte en el medi ambient.

A més, hem establert una política que no accepta comandes per sota de 20€. Aquesta decisió es basa en una consideració ecoeficient, evitant enviaments d’un sol producte al llarg de la península, la qual cosa contribueix a la reducció d’emissions i a l’ús responsable de recursos. Per a fomentar pràctiques més sostenibles, promovem activament l’opció d’enviament a punts de recollida. Aquesta alternativa no sols és més respectuosa amb el medi ambient, en reduir la necessitat que el transportista visiti múltiples habitatges, sinó que també té beneficis econòmics en disminuir els costos associats. Estem compromesos a avançar progressivament en aquesta direcció, treballant cap a pràctiques que beneficiïn tant al planeta com als nostres clients.

«La connexió amb l’hort reflecteix la nostra dedicació a l’autenticitat i a la promoció d’un estil de vida sostenible»

Parleu-nos de la vostra marca pròpia i de la vostra estratègia de desenvolupament.

Sara: L’objectiu de desenvolupar la nostra marca pròpia és poder democratitzar el producte sostenible. Sabem que el major fre al consum de productes ecològics és la diferència de preus respecte al producte convencional i que això s’accentua encara més en un escenari inflacionista com el que vivim.

El desenvolupament de la nostra marca pròpia pretén acostar els productes ecològics a totes les butxaques, sense comprometre amb això la qualitat i la sostenibilitat (tant del producte en si com de l’embalatge). Actualment comptem amb més de 700 productes de la marca Planeta Huerto en el nostre catàleg, sobretot hem posat focus en la categoria d’alimentació en la qual trobem ja més de 370 productes de marca pròpia que han tingut un molt bon acolliment per part dels nostres clients.

Planeta Huerto
Instal·lacions de Planeta Huerto

A més de l’alimentació ecològica, la cosmètica natural, els complements alimentosos i els productes per a la cura personal, compteu amb una àmplia gamma de productes per a la cura de l’hort. Quin és el vostre enfocament en aquesta gamma?

Razvan: La categoria de productes per a l’hort és originària de Planeta Huerto i s’alinea estretament amb els nostres valors fonamentals. Oferim als nostres clients una àmplia gamma de productes per a la cura de l’hort.

El nostre enfocament en aquesta gamma es basa a promoure pràctiques sostenibles i a proporcionar als nostres clients les eines i recursos necessaris per a conrear els seus propis aliments de manera respectuosa amb el medi ambient. Oferim productes que van des de llavors ecològiques i fertilitzants naturals fins a eines de jardineria per a poder tractar-los.

La connexió amb l’hort reflecteix la nostra dedicació a l’autenticitat i a la promoció d’un estil de vida sostenible. Creiem que en proporcionar productes de qualitat per a la cura de l’hort, no sols estem donant suport a l’autosuficiència i la connexió amb la naturalesa, sinó també contribuint a la salut dels nostres clients i al benestar del planeta. La història i la importància d’aquesta categoria en Planeta Huerto és fonamental, i l’intentem promoure entre tots els nostres clients, intentem “emportar-nos-els a l’hort” constantment.

«Desenvolupar i promoure la nostra pròpia marca ens brinda un control integral sobre la qualitat dels productes i els costos associats»

Quines són les oportunitats clau que Planeta Huerto identifica en el mercat actual de productes ecològics i com planegeu capitalitzar aquestes oportunitats en el futur?

Sara: Seguim molt de prop les preferències dels nostres clients, és així com detectem noves oportunitats a través de la pròpia venda de productes i sobretot a través del nostre equip d’atenció al client i comentaris en la nostra web. Per exemple, en aquests últims mesos hem vist un augment en la demanda de productes de drogueria i neteja ecològica i estem treballant a poder oferir el catàleg més complet possible als nostres clients.

Altres categories que agafen força són els productes plant-based i les línies de dietes especials eco-saludables (sense gluten, sense sucres, producte proteic…) Cada vegada són més els clients que opten per aquesta mena d’alimentació però exigint una composició saludable i sostenible, ja que tradicionalment han estat productes ultraprocessats amb una composició molt menys saludable.

Planeta Huerto
Magatzem de Planeta Huerto

Com aconsegueix Planeta Huerto combinar preus competitius i rendibilitat?

Razvan: Optem per desenvolupar i promoure la nostra pròpia marca, la qual cosa ens brinda un control integral sobre la qualitat dels productes i els costos associats. En eliminar intermediaris, podem oferir preus més competitius directament als nostres clients.

Treballem directament amb fabricants i marques, que és fonamental per a reduir costos associats amb intermediaris i distribuïdors. Aquesta estratègia no sols ens permet obtenir millors preus, sinó que també facilita la personalització de la nostra oferta de productes per a satisfer les necessitats específiques dels nostres clients.

«Hem integrat la tecnologia en tots els aspectes de la nostra operació»

La tecnologia exerceix un paper crucial com a pilar per a l’eficiència a Planeta Huerto. Des de la gestió de compres i comandes fins a la selecció de transportistes, hem integrat solucions tecnològiques avançades. L’automatització i optimització de processos no sols redueixen costos operatius, sinó que també milloren la velocitat i la precisió en tota la nostra cadena de subministrament.

Mitjançant l’ús de tecnologies avançades, ajustem dinàmicament els nostres preus de venda segons diversos factors, com la demanda del mercat i els costos de producció. Aquesta flexibilitat ens permet adaptar-nos ràpidament a canvis en l’entorn comercial i optimitzar els marges de guany de manera eficient.

Utilitzem tecnologies innovadores, com bots i sistemes de seguiment de comandes en temps real, per a gestionar eficientment l’atenció al client. La implementació d’anàlisi de dades també ens ajuda a comprendre millor les necessitats dels nostres clients, millorant la satisfacció i reduint els costos associats amb el suport al client.

En resum, a Planeta Huerto hem integrat la tecnologia en tots els aspectes de la nostra operació, des del desenvolupament de productes fins a l’atenció al client. Aquesta estratègia no sols ens permet oferir productes de qualitat a preus competitius, sinó que també assegura una eficiència operativa que recolza la rendibilitat a llarg termini del nostre negoci.

Més informació a www.planetahuerto.es

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Novembre 2023