És força habitual trobar en mitjans de comunicació afirmacions que desvaloritzen o menyspreen qualsevol model productiu i de consum que no sigui l’industrial. També la pròpia agroindústria gasta ingents quantitats en publicitat i màrqueting, desmentint fins i tot evidències científiques sobre les contribucions beneficioses de la producció ecològica al medi ambient i la salut, entre d’altres. Però aquesta disfressa verda… no cola. I per això aquesta edició 52 d’Ae, “Desmuntant els mites de l’agroindústria. Repoblant amb Agroecologia”.

Desmuntant els mites de l’agroindústria

Temes com: importants directives europees com la “Llei de Restauració de la Natura”, “L’Ús Sostenible de Plaguicides” o les “Noves Tècniques Genòmiques”, els grans mites contra la producció ecològica o l’entrevista amb el fotoperiodista Santi Donaire sobre la seva exposició “Fins que la terra aguanti” (altament recomanable). Aquesta edició també recull històries en primera persona, com les que trobaràs a les seccions “Amb les mans a la terra”, “Municipalisme” o “Transmissió de coneixements”.

Podríem passar-nos l’existència desmuntant els mites de l’agroindústria però preferim posar les nostres energies a repoblar ments amb allò que ens dóna l’agroecologia: alternatives viables per viure, que hem de seguir recolzant, impulsant i mantenint des del moviment, el sector, les polítiques públiques i cada persona, amb la cistella de la compra.

Autor: Grup d’Aliances i Incidència de SEAE, Redacció Revista Ae

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Novembre 2023