Nature Bio Foods, una de les empreses capdavanteres mundials en el subministrament d’ingredients d’aliments ecològics, llança TraceOrigin 360 i Humans of Organic dues apostes innovadores per la traçabilitat que tenen com a objectiu crear connexions entre els consumidors i els orígens dels aliments ecològics. Els projectes van ser presentats a l’última edició de BIOFACH i van ser acollits amb molt èxit.

Nature Bio Foods

Traçabilitat, transparència i connexió

Conèixer de primera mà i mitjançant una experiència immersiva les regions d’origen i els productors que es troben darrere dels aliments que consumim, el recorregut que realitzen les primeres matèries, així com les instal·lacions on aquests es processen. TraceOrigin 360 permet ser testimoni del viatge que fan els ingredients, des del camp fins a la destinació final, com mai abans. Només escanejant un codi QR, la realitat virtual proporciona dades processables, oferint informació sobre certificacions, estadístiques de producció ecològica, detalls del cultiu i fins i tot el significat cultural de la zona d’origen.

Es tracta d’una eina de traçabilitat i transparència, que no només permet saber quin camí han recorregut els aliments, sinó que també dota els consumidors dels coneixements necessaris per prendre decisions conscients i informades sobre els productes ecològics que trien. La iniciativa és una evolució de la plataforma TraceOrigin, una solució digital llançada per Nature Bio Foods fa un any, gràcies a la combinació de tecnologia avançada i un compromís profund amb la integritat ecològica.

El poder de la narració

Amb l’objectiu de mostrar no només els aspectes agrícoles, sinó també les experiències humanes que envolten el moviment ecològic, Nature Bio Foods també s’endinsa a les vides de les persones que formen part moviment ecològic mitjançant la iniciativa Humans of Organic. A base d’entrevistes i narracions en format vídeos i fotoblogs que ens porten en un viatge per les regions de l’Índia i l’Àfrica, descobrim els relats dels productors d’origen de primera mà, les seves experiències i vivències, per entendre no només la seva història personal, sinó també la història col·lectiva del moviment ecològic i els desafiaments que afronta diàriament. Els testimonis es comparteixen a través de plataformes de xarxes socials, com ara Instagram, YouTube i LinkedIn.

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Febrer 2024