Miguel Herdín va néixer a Lima, Perú, l’abril de 1963. Tenint la nacionalitat espanyola, va cursar els seus estudis a la Universitat Politècnica de Madrid, on es va llicenciar en enginyeria tècnica. El seu interès pel medi ambient i la sostenibilitat el va portar a establir connexions personals amb l’agricultura biodinàmica i la vida al camp, inspirada en l’Antroposofia. Aquesta experiència es va convertir en la principal motivació per a la seva implicació amb Weleda, impulsada pel desig de contribuir a un canvi social positiu.

Miguel Herdín Weleda

Com assegura Weleda que els ingredients s’alineen amb els seus principis naturals i biodinàmics?

Weleda, com a empresa dedicada a la cosmètica natural i biodinàmica, obté els seus ingredients principalment de granges ecològiques o biodinàmiques certificades (el 84% de les matèries primeres d’origen vegetal estan certificades ecològiques), prioritzem sempre que és possible l’aprovisionament local i sostenible i estem orgullosos d’estar certificats per organitzacions series i de confiança com Natrue i Demeter (específicament per a ingredients biodinàmics).

Weleda també estableix relacions a llarg termini amb agricultors i proveïdors que comparteixen el nostre compromís amb la sostenibilitat i els valors i tota la nostra cadena de subministrament està auditada per garantir la traçabilitat de tots els ingredients i la total transparència en tots els processos.

Com influeixen els valors fonamentals de Weleda en el desenvolupament del producte i la cultura corporativa?

El nostre compromís amb la natura i les persones és el cor de tot el que creem. En la nostra cultura corporativa, aquests valors es tradueixen en un profund sentit de la responsabilitat que està arrelat al nostre ADN. Promovem pràctiques ecològiques, reduïm el nostre impacte mediambiental i prioritzem el comerç just per garantir que es compleixin els nostres estàndards ètics en tota la nostra cadena de subministrament, això també està certificat per la UEBT (Union for Ethical BioTrade) de la qual som membres fundadors. La transparència i la integritat no són negociables; configuren les nostres relacions amb consumidors, socis i comunitats.

Com podem garantir la transparència i evitar el greenwashing en les nostres decisions de compra?

L’educació i el pensament crític són clau per prendre decisions informades. És important llegir i entendre les declaracions dels productes i les llistes d’ingredients, però sovint això és una tasca difícil, de manera que les certificacions de confiança com Natrue ajuden els consumidors a prendre millors decisions.

Quines tendències preveus en la cosmètica natural i ecològica?

És probable que vegem un augment de les innovacions en envasos sostenibles. També la inclusió i la diversitat impulsaran les formulacions que s’adaptin a una gamma més àmplia de tipus de pell i necessitats. A més, la convergència del benestar i la bellesa fomentarà productes centrats en el benestar holístic i, a partir de l’èxit global de gammes com la nostra Skin Food, anticipo un augment de la demanda de productes multifuncionals.

Quin paper es veu jugant Weleda en la configuració d’un futur més sostenible per a la indústria de la bellesa?

Weleda jugarà un paper clau en orientar la indústria de la bellesa cap a la sostenibilitat. El nostre compromís des de fa un segle amb l’aprovisionament ètic i les pràctiques transparents estableix un precedent. Pretenem inspirar el canvi defensant els envasos ecològics, el respecte per les persones i el planeta i compartint coneixements. En prioritzar la sostenibilitat sobre els guanys a curt termini, ens esforcem per liderar el camí, animant els altres a adoptar pràctiques ètiques per a una indústria de la bellesa més saludable i responsable.

Autor: Oriol Urrutia, Co-Editor i Politòleg

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Abril 2024