Del 30 de maig a l’1 de juny se celebrarà la novena edició de la fira EcoSí, que enguany tindrà 132 expositors i 130 activitats per a tots els públics.

El Palau de Fires de Girona acollirà del 30 de maig a l’1 de juny la fira EcoSí, que arriba a la 9a edició. La fira comptarà amb 132 expositors i 130 activitats per a tots els públics. L’economista Arcadi Oliveras; el sotsdirector de Triodos Bank, Joan Melé; i la musicòloga Rosa Zaragoza participaran en aquesta edició de la fira que, per primera vegada, comptarà amb unes jornades tècniques dedicades a la bioconstrucció.

EcoSí, consolidat ja com a referent de la cultura ecològica a Girona, evoluciona aquest any per convertir-se en el bressol per a una nova cultura que uneixi l’ecologia, la sostenibilitat i el creixement personal. El president del Comitè Executiu de Fira de Girona, Domènec Espadalé, ha destacat que “des de la primera edició, EcoSí ha volgut ser un lloc de trobada i oportunitats en tots els camps i per a tothom perquè el de l’ecologia és un dels sectors econòmics amb un creixement més remarcable”. EcoSí és també “un espai per transmetre i compartir els nous moviments, idees i tendències del món i la cultura de la sostenibilitat”, com ha destacat el director tècnic de la fira Oriol Costa.

En aquesta 9a edició, la fira s’estructura al voltant de cinc grans àmbits: salut i creixement personal, gastronomia, educació, economia i hàbitat sostenible. Al voltant d’aquests eixos, tindran lloc les 130 activitats per a tots els públics programades al saló, des de tallers i xerrades, passant per presentacions, espectacles infantils, demostracions i actuacions musicals. La fira comptarà amb sis sales de conferències i set espais d’activitats.

2014-Fira-EcoSiJornades de bioconstrucció
Una de les novetats d’aquesta edició seran les jornades tècniques dedicades a la bioconstrucció que es faran el dissabte 31 de maig en el marc de la fira. Les jornades comptaran amb la participació d’algun dels experts europeus d’aquest àmbit i es complementaran amb diferents propostes relacionades amb l’hàbitat sostenible.

Un dels ponents més destacats de les jornades serà l’arquitecte txec Oldrich Hozman, referent europeu en arquitectura holística, que integra l’arquitectura orgànica, el feng shui, l’ecologia i la geomància. En les jornades tècniques es debatrà sobre ‘Arquitectura i consciència’, ‘Arquitectura i hàbitat sostenible’ i ‘Els reptes del paisatgisme i la ciutat verda’ i s’impartiran tallers sobre ‘Paisatgisme urbà i pedagogia social’ i ‘Murs i cobertes vegetals, més que una decoració’.

Les inscripcions a les jornades ja estan obertes a través de la web de Fira de Girona.

Les activitats dedicades a l’hàbitat sostenible a EcoSí es complementaran amb un taller d’introducció a la construcció amb palla, xerrades, més tallers, exposicions i una de les àgores que es farà en el marc de la fira se centrarà en aquesta temàtica. Entre altres, es parlarà sobre la recuperació d’espais perduts de les ciutats, la construcció col·lectiva de bruc i arboç i es presentaran projectes que plantegen un hàbitat més sostenible i eficient.

Més àgores
En aquesta edició, es potenciarà un dels formats que van tenir més èxit en la darrera edició de la fira com van ser les àgores. Oriol Costa, director tècnic d’EcoSí, ha destacat que, entre altres propostes, “les àgores van tenir molt bona acollida entre els participants de l’any passat i hem decidit potenciar-les a més àmbits perquè els visitants no es volen limitar a venir i conèixer quines propostes se’ls plantegen, sinó també ser-ne part activa amb la seva opinió”.

A les àgores, s’hi convida una persona i/o entitat amb experiència en un camp concret perquè exposin la seva vivència i, a partir d’aquí, s’inicia un debat amb els assistents. Entre altres, es faran àgores sobre periodisme, educació, economia sostenible, creixement personal i hàbitat i natura.

A banda de les activitats, EcoSí comptarà amb l’espai d’exposició comercial on hi participaran 132 expositors distribuïts entre els dos nivells del Palau de Fires. El visitant podrà trobar a la fira alimentació ecològica i productes certificats per a la higiene i cosmètica, teixits i calçats, salut, mobiliari, materials per a la bioconstrucció i energies renovables, joguines, turisme, llibreria i música i ONG’s.

Un dels espais centrals de la fira tornarà a ser el mercat de productes ecològics de temporada. El Mercat de la Terra, que se situarà al primer pis del Palau de Fires, oferirà un ampli ventall de productes, des de verdures i fruites passant per mels, cereals, carns, formatges, embotits biològics, llegums, cosmètics o productes manufacturats artesanals.

EcoSí, organitzat per Fira de Girona, amb la direcció tècnica de Dynamis, i el suport de l’Ajuntament de Girona i la Diputació de Girona, obrirà les portes el divendres 30 de maig a les 4 de la tarda. Dissabte 30 de maig i diumenge 1 de juny obrirà a les 10 del matí. Cada dia tancarà a les 8 del vespre.

Descarrega el programa d’activitats d’EcoSí 2014