Jabones Beltrán millora les fórmules dels productes de neteja bioBel, marca espanyola referent en el sector de drogueria bio.

Des de 2015, a Jabones Beltrán han centrat els seus esforços a millorar de mica en mica les fórmules dels productes bioBel. Segueixen basant-se en recursos vegetals sostenibles, però augmentant ara els seus percentatges dels ingredients d’origen natural fins al 100%.

Per què innovar en productes de neteja?

Principalment per tres raons. La primera perquè hem de ser millors dia a dia, sense morir en l’intent, però tenir clar que tot en aquesta vida és millorable. A més, en segon lloc, com a fabricants sabem que els nostres clients esperen el millor de nosaltres i per això fem servir recursos per millorar sempre que sigui possible. Finalment, la realitat és que Espanya ha tingut i té falta de fabricants d’ingredients naturals per a la neteja, entre d’altres. Cal sortir fora d’Espanya per aconseguir-los. Un cop trobats, se’ns han obert noves oportunitats de millora que no cal deixar escapar doncs ens permeten seguir innovant en aquest àmbit.

Què innovem en les fórmules bioBel?

Dediquem recursos per millorar els principis actius dels nostres productes de neteja. S’utilitza principalment sabó com a matèria activa principal que al costat de tensioactius d’última generació fan de bioBel una marca que conté ingredients 100% d’origen vegetal i 100% biodegradables. Hem aconseguit garantir la utilització de recursos vegetals a partir de material renovable. Tampoc es fan servir productes etoxilats, ingredients amb components modificats genèticament ni tampoc conservants sintètics. Això ha fet possible la formulació de productes de neteja eficaços i sostenibles que no reflecteixen pictogrames amb classificació de risc (absència de pictogrames de perill). Únicament el blanquejador i les pastilles de rentavaixelles automàtic impliquen, per la seva pròpia naturalesa, advertències en l’etiquetatge per a la seva utilització.

Què vol dir que un producte de neteja és ecològic?

En cosmètica o detergència el terme ecològic no està recollit en una definició oficial reconeguda, com en el cas de l’agricultura on sí que està regulat i acceptat tant a nivell autonòmic com nacional.

Davant aquesta absència, les entitats acreditades per organismes oficials tenen capacitat de definir uns criteris sobre el certificat natural i certificat ecològic dels productes transformats (productes de neteja, cosmètics, …). Un producte tindrà certificació natural / ecològica sempre que es compleixi de forma rigorosa tot requisit recollit en l’estàndard de l’entitat certificadora.

En l’actualitat s’utilitza molta nomenclatura entre les que destaquen: natural, ecològic, orgànic o bio, però que sense la presència d’un segell d’una certificadora reconeguda no són aval suficient que el producte sigui realment natural o ecològic. Només s’hauria de confiar en aquells que utilitzen aquesta nomenclatura i estan associats a un certificat individual per a cada producte (no associat simplement a la marca)

logo biobel

Per què augmenta l’interès en productes de neteja amb certificació ecològica?

La certificació ecològica posiciona positivament a un producte natural i al seu fabricant. És la millor manera d’evidenciar al consumidor que un producte és realment natural a través d’un organisme independent extern acreditat. Una de les entitats més reconegudes i de més prestigi actualment és ECOCERT (www.ecocert.com/en/natural-detergents).

Avui dia dir que el teu producte és bio, eco o natural no és sinònim de garantia. És necessari l’aval d’un segell d’alguna certificadora externa que avali amb rigorositat tot el que aquest producte és, com i amb quins ingredients ha estat fabricat i què suposa la seva utilització / exposició. Tampoc és coherent dir que les certificadores són controlades i gestionades per grans empreses o de gran poder que controlen un negoci. La realitat és que són certificadores externes al fabricant / distribuïdor les que fan que tant producte i fabricants siguem millors dia a dia. També garanteixen que no hi hagi entrada al mercat de productes que reflecteixin en el seu etiquetatge informació fraudulenta.

Quins avantatges significatives presenten productes de neteja naturals amb certificació ressò?

El natural va lligat a la preservació de la salut i bioBel es basa en la combinació de recursos 100% naturals per a la neteja de la llar. Els productes naturals estan en la línia de la Regla de les 3R: reduir, reutilitzar i reciclar. Concretament a bioBel, reduïm impacte mediambiental al no generar vapors contaminants, reutilitzem matèria vegetal no apta per a alimentació (no existeix competència en demanda de producte). També els productes naturals tenen un fàcil reciclatge, ja que els seus subproductes són fàcilment reutilitzables i / o biodegradables. Com a exemple, el nostre bioBel detergent és totalment biodegradable en menys de 28 dies (anàlisi externa mitjançant UNE-EN ISO 14593) i a més els paràmetres fisicoquímics de l’aigua de la seva rentat la classifiquen com a aigua de reg (anàlisi externa sobre la base del RD 1620 / 2007).

Jaime Nácher Mestre, Director Tècnic de Jabones Beltrán

Més informació a www.jabonesbeltran.com