Quan s’extreu l’oxigen de l’entorn en què es troba un aliment, obtenim diferents avantatges: d’una banda es protegeix l’aliment de la humitat de l’aire. Per una altra, s’evita l’oxidació que produeix el contacte amb l’oxigen i finalment, es frena l’activitat enzimàtica.

Resultat: els aliments es conserven fins a 5 vegades més temps que si es estan a l’aire lliure, a la nevera o en congelador. És a dir, el buit no substitueix la conservació en nevera o al congelador, però sí els optimitza, perllongant els seus temps de durada.

Aquest mètode té l’avantatge de no sotmetre els aliments a temperatures extremes, ni fredes ni calentes, a més de no requerir l’addició de productes químics ni radiacions.

Per tant, es mantenen íntegres les propietats dels aliments, sent un mètode perfecte quan tenim cura una alimentació el més natural possible

Estació de buit

Les noves aplicacions del buit fan que aliments que no disposaven fins ara d’un mètode de conservació puguin ser guardats en una cambra o estació de buit per mantenir-los en perfecte estat més temps. Ens referim a forn de pa, brioixeria o pastisseria, els quals al buit tripliquen la seva durada; a snacks i creïlles fregides que es mantenen sempre cruixents, aliments deshidratats que mantenen la seva textura i a productes secs com fruits secs, pasta sense cuinar i llegums que no s’enrancian ni envelleixen.

  • Gran versatilitat: 3 temperatures i 3 envasats ‘el mètode de conservació més versàtil! Tres envasats: en les tradicionals bosses (3 tamanys), en contenidors de buit (3 tamanys) i el nou concepte de l’estació base (de gran capacitat). Tres temperauras: a temperatura ambient amb l’estació de buit, bosses o contenidors, en nevera amb bosses i contenidors o en congelador, també amb bosses i contenidors.
  • Gran facilitat d’ús: l’estació de buit s’obre i tanca amb només una pulsació, fent el buit al seu interior automàticament, per això se l’anomena “estació de fàcil accés”. Els contenidors i bosses es segellen al buit amb una senzilla aplicació de l’adaptador que connecta l’estació base (la qual conté la bomba de succió) amb la vàlvula del contenidor o l’obertura de la borsa.

aplicaciones del vacío en la cocina

Batedora al buit

En triturar els aliments, augmentem l’exposició de tot el seu volum a l’aire. Aquest contacte amb l’oxigen produeix l’oxidació dels nutrients susceptibles d’oxidar-, especialment vitamines, hidrats de carboni i àcids grassos. Per evitar aquest efecte de descomposició que augmenta amb el temps d’exposició, sorgeix Vacublend, batedora al buit. Abans de triturar, es fa el buit a la gerra, amb la qual cosa la trituració es produeix en absència d’oxigen. Resultat: que el batut no s’oxida, no es fa fosc, mantenint no només el color, també les olors i sabors.

A més, Vacublend incorpora una gerra sense fulles, a la qual també podem fer el buit. Aquesta gerra serveix per guardar part del batut que no anem a consumir, i guardar-lo en la nevera o portar fora en el nostre bossa o motxilla. Per descomptat, podem guardar qualsevol altre aliment al buit en aquesta gerra.

Batidora de vacío Vacublend

Ampolla de buit

Una altra nova aplicació del buit: fer el buit directament a l’ampolla. Fresh and Go és una ampolla amb diverses característiques interessants: mitjançant un mecanisme en el tap fa el buit a l’interior, prement 15 vegades el botó. L’ampolla és tèrmica, de doble paret d’acer inoxidable (l’interior de l’ampolla és d’acer inoxidable), que manté la temperatura durant hores. I compta amb una bola agitadora, per moure bé el batut sobretot quan hem afegit algun suplement en pols, com ara proteïnes. També té una palleta i filtre per a beure directament, per comptar amb totes les opcions possibles.

Fresh and Go Asobu

Per a més informació visiti www.conasi.eu

Bio Eco Actual, informatiu mensual gratuït imprès i digital 100% ecològic
Bio Eco Actual Novembre 2017