Juntament amb un equip de més de 40 empleats, Petra Wolf està al càrrec de BIOFACH i VIVANESS, el duo firal del món orgànic, aliments i cosmètics, amb representants de 140 països, 2.950 expositors i més de 50.000 visitants l’any passat.

Què signifiquen per NürnbergMesse les fires de cosmètica i aliments orgànics més importants del món, BIOFACH i VIVANESS?

BIOFACH, la Fira Mundial d’Aliments Orgànics, i VIVANESS, la Fira Internacional de Cura Personal Natural, conformen un sòlid duo d’exposicions dins de la cartera de NürnbergMesse que consta de 120 exposicions i conferències, a les quals assisteixen aproximadament 30,000 expositors i al voltant de 1,4 milions de visitants cada any.

La indústria orgànica internacional es reuneix a Nuremberg cada febrer a BIOFACH, i l’àmplia gamma de productes orgànics certificats exhibits realment demostra la diversitat del sector.

De quina manera les fires monogràfiques sectorials proporcionen desenvolupament i una visió del futur al comerç internacional?

Una de les fortaleses de NürnbergMesse són les fires especialitzades, adaptades a sectors particulars. Creiem que aquests fan una contribució important al desenvolupament i la configuració d’èxit del futur en els seus respectius sectors. BIOFACH per exemple, amb el congrés orgànic més gran del món, la seva àmplia gamma d’oportunitats de networking i la presència de nombroses parts interessades, polítics i organitzacions de mitjans de comunicació de més de 140 països.

Els congressos BIOFACH i VIVANESS es basen en dos pilars: la transferència de coneixement i la creació de xarxes mundials orgàniques. Com s’aconsegueix?

En 2017, més de 8,000 participants van utilitzar la indústria i els fòrums de coneixement, que van incloure més de 120 sessions diferents en total, per obtenir informació i connectar-se entre si. Els representants del sector internacional discuteixen temes orientats a la pràctica, aprenen els uns dels altres i comparteixen els seus coneixements.

“Nova Generació” és el lema d’aquesta edició. Què es requereix dels joves que ingressen al sector i que se’ls dóna?

Si, el primer gran esdeveniment de la indústria orgànica de l’any se centrarà en el tema “Nova Generació”. La indústria discutirà quines idees hauria d’utilitzar la “pròxima generació de la indústria orgànica” per desenvolupar encara més el moviment orgànic en la producció i en el mercat, i com la transició generacional es pot configurar amb èxit. Per als joves que ingressen avui al sector, sens dubte hi ha moltes oportunitats, però també desafiaments.

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Publicat a Bio Eco Actual Febrer 2018