Aquest prestigiós premi internacional concedeix una consideració d’excel·lència al quefir de cabra amb una puntuació en els tasts dels xefs de 89.6 (dues estrelles), a l’quefir d’ovella amb 85.6 (dues estrelles) i al Bioburgos, formatge blanc pasteuritzat, amb 78.6 ( un estel). Aquests premis se sumen als Premis Sabor Superior obtinguts l’any passat pels iogurts de cabra i ovella.

Cantero de Letur, fundada el 1990 a la localitat d’Albacete de Letur, ha produït des de llavors exclusivament productes lactis amb certificació ecològica, convertint-se així en l’empresa degana del país en us segment. Actualment lidera el mercat espanyol segons les dades de Nielsen. S catàleg de productes està integrat per iogurts, kéfires, llet fresca, batuts, formatges, postres, tant de llet de cabra, vaca i ovella produïda en en un 75% en el seu entorn proper. Gràcies a aquesta activitat actualment aquesta zona serrana s’ha convertit en el major centre de producció de llet ecològica de cabra i ovella del país.

El Cantero de LeturCantero de Letur és una empresa familiar que des de la seva fundació s’ha caracteritzat per elaborar productes ecològics naturals de qualitat, innovant i ampliant contínuament la seva gamma de productes.

L’empresa ha defensat sempre valors mediambientals i socials constituint en l’actualitat un import suport al desenvolupament rural de la seva comarca.

El “Premi al Sabor Superior” de iTQi, segell de qualitat en sabor

El iTQi Premi al Sabor Superior és l’únic segell de qualitat en sabor atorgat per líders d’opinió, xefs i sommeliers amb estrelles Michelin.

Els membres del Jurat de iTQi, provinents de 17 països diferents, formen part de les associacions culinàries més prestigioses d’Europa, com ara, els Maîtres Cuisiniers de France, l’Académie Culinaire de France, l’Academy of Culinary Arts, Euro-Toques, la Federazione Italiana Cuochi, la Nordic Xefs Association, la Federació de Cuiners d’Espanya (Facyre), la World Master Chefs Society, el Verband der Köche Deutschlands, així com l’Association de la Sommellerie Internationale (ASI) per a les begudes.

chefs itqi

Una anàlisi sensorial basada en la intensitat de plaer gustatiu!

Igual que la guia Michelin, recompensa als productes pels seus propis mèrits. Només els productes que obtenen una puntuació mínima del 70%, reben un Premi al Sabor Superior amb una, dues o tres estrelles daurades.

Durant les avaluacions, els diferents productes són tastats a cegues mitjançant un procés d’anàlisi sensorial molt rigorós. El Jurat avalua els productes com si els estigués degustant en un context familiar, en comptes de jutjar-los prenent com a referència els estàndards dels seus restaurants.

Cada un dels productes tastats és avaluat en el marc d’un informe d’anàlisi sensorial, per al qual els criteris d’olfacte, aparença, sabor, textura i regust són observats minuciosament pels membres del Jurat.

Més informació a www.elcanterodeletur.com

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir Bio Eco Actual Juny 2018