De les 13 vitamines essencials, la vitamina B la conformen un grup de 8 vitamines i pertanyen al grup de les hidrosolubles. Participen en moltes funcions de l’organisme, com les del sistema immunitari, el sistema nerviós i les funcions intel·lectuals.

Vitamina B i DHA per a un òptim funcionament cerebral
123rf Limited©dolgachov

Funcions de la vitamina B

Contribueixen a una funció psicològica normal les vitamines B1, B3, B6, B8, àcid fòlic i B12. La vitamina B6 contribueix, entre altres coses, al funcionament normal del sistema nerviós, a disminuir el cansament i la fatiga i al metabolisme energètic normal. L’àcid pantotènic, B5, contribueix al rendiment intel·lectual normal. La riboflavina, vitamina B2, contribueix a la protecció de les cèl·lules enfront del dany oxidatiu.

La vitamina B12 contribueix al funcionament normal de sistema immunitari i al procés de divisió cel·lular. A més, les persones que segueixen una dieta vegana, necessiten prendre-la com a suplement.

Per al manteniment de cabells i ungles es necessita de la biotina que també forma part de les vitamines del grup B. El cos utilitza les vitamines del grup B amb gran rapidesa, de manera que el complex B pot servir com a suplement quan aquestes s’esgoten.

DHA

Estudis clínics han demostrat que el DHA contribueix al bon funcionament del cervell, a l’igual que al manteniment de la visió en condicions normals.

A més, juntament amb l’altre omega 3 més coneguda com és el EPA, és beneficiós a nivell cardiovascular i contribueix al funcionament normal del cor.

El DHA és un dels principals components de les neurones, i la seva funció és tant estructural com funcional. L’adequada aportació de DHA serà fonamental per promoure l’adequat desenvolupament cerebral en qualsevol estadi de la vida. A més, és interessant per a una conservació del teixit cerebral en l’envelliment, prevenint el deteriorament cognitiu.

El DHA és un dels principals components de les neurones, i la seva funció és tant estructural com funcional

Contribueix al manteniment de la vista en condicions normals

E DHA constitueix el 30% d’àcid grassos de la retina i el 60% de cons i bastonets (cèl·lules fotoreceptores de la retina), per això és tan important per al manteniment de la visió en condicions normals.

En l’actualitat, la dieta occidental presenta una molt baixa aportació de DHA, situació que ha estimulat el desenvolupament de complements alimentaris que el contenen, buscant fonts naturals com poden ser peixos o algues i la seva obtenció a partir d’aquests.

Autora: Ana María Rodríguez, Farmacèutica de Herbolario Navarro

PATROCINAT PER
Herbolario Navarro | Casa Fundada en 1771

Herbolario Navarro

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Març 2021