IFOAM Organics Europe, juntament amb INTERBIO Nouvelle Aquitaine, acollirà la 16a edició del Congrés Ecològic Europeu (EOC), que es celebrarà a la “capital mundial del vi”, Bordeus (França), els dies 16 i 17 de juny de 2022. Després de molt de temps sense esdeveniments físics, les interaccions socials en persona afegiran una espurna especial a l’esdeveniment d’enguany, on estarà representada tota la cadena de valor del moviment ecològic.

  • Pot registrar-se al Congrés aquí

European Organic Congress 2021

Camí cap a la consecució del Pacte Verd Europeu

L’edició d’enguany gira entorn del tema “Un futur més ecològic: En el camí cap a la consecució del Pacte Verd Europeu”. El Congrés abordarà aspectes com:

  • Com les polítiques de la UE poden permetre els objectius ambiciosos i assolibles
  • Realització dels objectius de les estratègies ‘Del Camp a la Taula’ i ‘Biodiversidad’
  • L’agricultura ecològica com a part de la solució: Cultiu, compra i digitalització
  • Revisió del mercat ecològic actual

L’organització convida als participants a unir-se al Congrés d’enguany per a debatre temes polítics clau, participar en el discurs ecològic amb els principals responsables polítics, ampliar les xarxes professionals amb persones d’idees afins, descobrir els desenvolupaments del sector i obtenir una pista de com serà el futur del sector.

Programa del Congrés Ecològic Europeu 2022

Les sessions programades per als dies 16 i 17 de juny en el recinte de la Ciutat del Vi oferiran als assistents l’oportunitat d’interactuar i beneficiar-se dels coneixements i l’experiència de ponents i moderadors d’alt nivell sobre l’evolució de la política en matèria ecològica.

Entre els ponents es troben Martine Cavaillé, coordinadora d’INTERBIO Nouvelle Aquitaine; Charlotte Bladh André, directora general d’Organic Sweden; Claude Gruffat, membre del Parlament Europeu del grup dels Verds/EFA; Jan Plagge, president d’IFOAM Organics Europe; Sarah Compson, directora de desenvolupament internacional de Soil Association; i Sybille Kyed, responsable de política agrícola i alimentària d’Organic Denmark.

EOC
Jan Plagge (President de IFOAM Organics Europe) i Janusz Wojciechowski (Comissari encarregat de la política d’agricultura i desenvolupament rural de la UE) en el Congrés Ecològic Europeu 2021

Dia 1: 16 de juny

En la sessió inaugural del Congrés es debatran les mesures polítiques necessàries per a aconseguir l’objectiu del 25% d’agricultura ecològica, avaluant la situació en diversos Estats membres. La sessió presentarà una recerca recent sobre els beneficis ambientals d’aconseguir el 25% d’agricultura ecològica per a la UE i el Pacte Verd. A continuació, es debatrà ‘El paper de l’agricultura ecològica en l’etiquetatge de la sostenibilitat’, explorant diferents iniciatives i com l’agricultura ecològica participa en aquest esforç.

Les sessions programades per als dies 16 i 17 de juny oferiran als assistents l’oportunitat d’interactuar i beneficiar-se de coneixements i experiències

La sessió de la tarda se centrarà en una revisió del mercat ecològic francès i suec, presentant dades recents del mercat ecològic, accions nacionals i solucions per a promoure el mercat ecològic.

Dia 2: 17 de juny

El segon dia començarà amb les sessions paral·leles sobre els reptes, iniciatives i solucions actuals en la cadena de subministrament ecològica, així com els impactes de la digitalització en l’agricultura i un taller sobre explotacions ecològiques climàticament positives, tot això a l’Hotel Radisson Blu.

De tornada a la Ciutat del Vi, la sessió ‘Agricultura del carboni: Els agricultors ecològics com a part de la solució per al canvi climàtic i la biodiversitat’ oferirà una aproximació a “l’agricultura del carboni”, la seva contribució al Pacte Verd de la UE i la protecció de la biodiversitat. Després de la pausa per a l’esmorzar, se celebrarà una taula rodona titulada ‘Ús de plaguicides i contaminació: Com les polítiques de la UE poden ajudar als operadors ecològics’, en el qual s’explorarà què està fent el sector i com les polítiques de la UE poden abordar aquesta problemàtica.

Per a tancar el Congrés, el director emèrit de l’INSERM per a BioNutrinet, Denis Lairon, explorarà els beneficis per a la salut de l’agricultura ecològica. El president d’IFOAM Organics Europe, Jan Plagge, pronunciarà el discurs de clausura, que anirà seguit d’un tast de vins.

El 18 de juny els participants podran assistir a una excursió per a descobrir alguns projectes innovadors compromesos amb un futur més ecològic

Dia extra: 18 de juny

A més, el 18 de juny els participants tenen l’opció d’assistir a una excursió per a descobrir alguns projectes innovadors compromesos amb un futur més ecològic. Això inclou l’exploració de l’aplicació de pràctiques agroecològiques, un tast de vins i la visita a un majorista especialitzat en productes ecològics, així com l’assistència a la cerimònia dels Premis al Compromís Ecològic (Organic Commitement Award). Les reserves estan obertes a través del portal d’inscripció.

Més informació disponible a la pàgina web i les xarxes socials d’IFOAM Organics Europe

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Maig 2022

Deixa un comentari

Please enter your comment!
Please enter your name here