L’any passat, la Comissió va establir el 23 de setembre com el Dia de l’Agricultura Ecològica de la UE, com a part del Pla d’Acció Ecològica de la UE. Una ocasió per a mostrar que el moviment ecològic és pròsper i innovador.

El Comissari Europeu d’Agricultura, Janusz Wojciechowski, en la presentació a la premsa del Dia de l’Agricultura Ecològica de la UE.

Esdeveniments i iniciatives per a celebrar la producció bio

Com a part del moviment i del sector ecològic europeu, IFOAM Organics Europe, l’organització europea que agrupa els aliments i l’agricultura ecològica, anima a entitats i organitzacions a organitzar iniciatives i esdeveniments al voltant d’aquesta data assenyalada. L’entitat recollirà totes les iniciatives organitzades i els donarà visibilitat a través de la seva pàgina web i les seves xarxes socials. Algunes de les primeres activitats ja es poden consultar en un mapa interactiu.

Encara no saps què organitzar? El que tens pensat és una “bona” iniciativa? Per a respondre a aquestes preguntes i inspirar al plantejament d’activitats, IFOAM Organics Europe ha organitzat una sessió exclusiva per als seus membres. Sota el títol “Parlem de l’ecològic: Dia de l’Agricultura Ecològica de la UE”, l’esdeveniment es durà a terme el 10 d’agost de 14.00 a 15.00 hores (sota inscripció prèvia).

Aquesta data marca un moment d’alt propòsit per al sector ecològic a Europa

D’altra banda, qui tingui alguna iniciativa que contribueixi a transformar l’alimentació i l’agricultura, però que no estigui centrada en el Dia de l’Agricultura Ecològica de la UE, pot enviar-la a la pàgina web d’IFOAM que recull aquest tipus d’iniciatives.

Impuls del sector bio

El llançament del Dia de l’Agricultura Ecològica de la UE és la continuació del Pla d’Acció per al desenvolupament de la producció ecològica, adoptat per la Comissió el 25 de març de 2021, que té com a objectiu donar a conèixer les característiques i beneficis de la producció ecològica i estimular la producció ecològica i la demanda de productes ecològics per part dels consumidors. Per aquesta raó, juntament amb els Premis Ecològics de la UE, Dia de l’Agricultura Ecològica de la UE marca un moment d’alt propòsit per al sector ecològic a Europa.

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Agost 2022