IFOAM Organics Europe ha desenvolupat una eina informàtica que permet consultar la normativa del nou Reglament Ecològic Europeu de manera més senzilla i intuïtiva. SEAE t’ho explica.

Descobreix la guia clicant la imatge

Nou Reglament Europeu per a la Producció Ecològica

És sabut que la producció ecològica certificada s’ha d’ajustar a un conjunt de normes generals i específiques, de compliment obligat i sota sistema de control, per garantir la traçabilitat dels seus productes. Tota aquesta normativa, en el cas de la Unió Europea, ve actualment recollida al nou Reglament Europeu per a la Producció Ecològica (el R UE 2018/848), en vigor des de l’1 de gener de 2022. Fins ara, la seva legislació secundària compta amb 15 reglaments delegats i 7 reglaments d’execució. Això vol dir que cal consultar un total de 35 documents diferents per tenir una visió completa del nou Reglament, una lectura gens fàcil. A més, el nou Reglament també conté moltes referències a altres legislacions horitzontals de la UE (sobre aliments, controls oficials, fertilitzants, etc.).

Pot ser que per si mateix ja resulti força complicat entendre la normativa, però es fa més complex si has de consultar, capítol per capítol, l’extens nombre de pàgines per trobar tots els considerants, definicions i requisits rellevants per a cada tipus de producció. És per això que IFOAM Organics Europe ha desenvolupat unes directrius per interpretar el Reglament Ecològic de la UE, un tipus de guia que pot ajudar a productors/es, elaboradors/es i comerciants ecològics, així com a les autoritats competents i entitats de control, a resoldre qualsevol consulta de la normativa de manera més senzilla. Es tracta d’una eina informàtica, gratuïta per als membres d’IFOAM Organics Europe, que reuneix els requisits rellevants per a certes categories en un sol capítol.

SEAE, com a membre actiu d’IFOAM Organics Europe i International, anima a tots els agents interessats a aprofitar aquesta eina

Fins ara s’han desenvolupat 9 capítols: Àmbit d’aplicació; Producció vegetal ecològica; Aus de corral ecològiques; Herbívors ecològics; Porcs ecològics; Processament d’aliments ecològics; Vi ecològic; Control i certificació; Comerç internacional i importacions; i uns altres 4 estaran disponibles properament: Aqüicultura ecològica; Apicultura ecològica; Etiquetatge i Certificació de grups.

SEAE, com a membre actiu d’IFOAM Organics Europe i International, anima a tots els agents interessats a aprofitar aquesta eina que farà molt més fàcil la interpretació i aplicació d’aquest nou Reglament que donarà estabilitat normativa al sector durant molt de temps.

Autores: Aina Calafat i Sara Serrano (Equip Tècnic de SEAE)

SEAE
www.agroecologia.net

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Setembre 2022

Deixa un comentari

Please enter your comment!
Please enter your name here