La tardor és una estació que se’ls fa muntanya amunt a moltes persones: tornem a la rutina, els dies es van escurçant, les temperatures comencen a baixar…

otoño

Aquesta situació els afecta en el seu estat d’ànim i poden experimentar sensacions agudes de cansament, abatiment, irritació o desànim, difícils de suportar en el seu dia a dia.

Per posar-li solució, a més de mantenir una alimentació saludable rica en nutrients, cal guardar-se alguns moments per a l’oci i passar temps amb els nostres amics i familiars. També pot ser útil practicar activitats com la meditació o el mindfulness durant la tardor, i per descomptat, practicar un esport que ens ajudi a contrarestar l’estrès.

Complements dietètics i plantes medicinals:

  • Triptòfan 5HTP o 5 hidroxitriptòfan és precursor de serotonina i podem trobar-l’ho de forma natural a la composició de les llavors de Griffonia simplicifolia. La serotonina és un neurotransmissor implicat en nombroses funcions, com ara l’afavoriment de la son i l’alleujament dels símptomes propis dels estats depressius, per la seva capacitat de millorar l’estat d’ànim.
  • Rhodiola rosea: En l’arrel d’aquesta planta podem trobar principis que ajuden a l’organisme a adaptar-se a l’estrès emocional i esforç físic. Ajuda a estimular el sistema nerviós, té un efecte beneficiós en la fatiga i mals de cap induïts per l’estrès i per les dificultats de la son.
  • L-Theanina La teanina és un aminoàcid que es troba comunament en el te (infusions de Camellia sinensis), capaç de produir una sensació de relaxació. La teanina produeix aquests efectes augmentant la producció de l’àcid gamma-aminobutíric (GABA), afectant als nivells de serotonina i dopamina en el cervell.
  • Plantes medicinals: els extractes de plantes relaxants com la til·la, la tarongina, o la melissa. L’extracte de melissa ens ajuda a donar suport a la relaxació i al benestar mental i físic, a més contribueix a mantenir un son saludable.
  • Vitamines de el grup B, especialment la vitamina B6, que contribueix al funcionament normal del sistema nerviós.
  • Olis essencials: Lavanda: ajuda a agafar el son i es recomana per a l’ansietat, estrès, agitació, nerviosisme, insomni, depressió, hiperactivitat, hiper-emotivitat; Bergamota: és relaxant i calmant del sistema nerviós central. Millora l’optimisme i es recomana per als períodes d’irritació, angoixa, ansietat i depressió.

PATROCINAT PER
Herbolario Navarro | Casa Fundada en 1771

Herbolario Navarro

Autora: Ana María Rodríguez, Farmacéutica de Herbolario Navarro
Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Octubre 2020