El consum de productes sostenibles és una de les tendències més fortes que existeixen. Apostar per consumir productes sostenibles certificats procedents del Comerç Just ha arribat per a quedar-se.

Fairtrade: El segell de Comerç Just sostenible
Foto: Fairtrade Ibérica

2021 s’està convertint en un any d’inflexió. Vivim temps de canvi, encaminats cap a una transició que donarà com a resultat una completa transformació social en tots els àmbits i en termes globals. I és que la pandèmia ha accelerat alguns nous hàbits de consum, com la compra en línia, i ha modificat notablement la manera de pensar i fins i tot d’actuar dels consumidors i per consegüent la manera d’actuar de les empreses.

Aposta pel Comerç Just

Aquesta forma de consum atreu cada vegada a més persones i 2019 ha estat l’any de l’enlairament: L’import de vendes de productes amb el segell de certificació de Comerç Just Fairtrade, que representa el 94% dels productes d’aquest tipus venuts a Espanya, es va disparar en 2019 per sobre de 170 milions d’euros amb un creixement mitjà del 81% en la Península Ibèrica, dels quals 130 milions corresponen a Espanya (amb un increment del 88% enfront de l’exercici anterior).

En aquesta línia, des de la certificació Fairtrade de productes de Comerç Just s’està fent un intens treball de la mà de marques tan destacades com Ben&Jerry’s; conjuntament, estem treballant per a impulsar el canvi i exigir equitat per als petits productors de cacau dels països del Sud. A més, des de Fairtrade tenim en el focus tres objectius globals molt importants per a aconseguir generar una sostenibilitat global (Renda vital, Resiliència climàtica, Enfortiment cooperatiu), focalitzant tant en les persones com en el planeta, així com en la Justícia Social; perquè la justícia comença en l’origen, amb les matèries primeres que van en els ingredients i productes que consumim.

Les vendes de productes amb el segell de certificació de Comerç Just Fairtrade, es va disparar en 2019 per sobre de 170 milions d’euros

Consum ètic, just i sostenible

És important conèixer com estan fets els productes que consumim, però també saber d’on vénen i qui els ha produït, en quines condicions es produeixen i conèixer més sobre l’origen d’aquests. Una de les millors maneres de poder-ho fer és a través de la garantia i seguretat que brinda el segell Fairtrade als productes que tenen aquesta certificació que assegura un Comerç Just en tota la cadena de valor. Certifiquem productes que s’elaboren en condicions de treball justes, dignes i sostenibles, amb Fairtrade tens la tranquil·litat i confiança de saber com estan fet els productes certificats de Comerç Just que consumis i ser generador d’un consum més ètic, just i sostenible amb les persones i el planeta.

Fairtrade: El segell de Comerç Just sostenible
Foto: Fairtrade Ibérica

Per descomptat, el món virtual i el factor digital estan cada vegada més presents i vinculats a les nostres vides. Però si hi ha una cosa veritablement destacada que ha canviat l’enfocament comercial i empresarial gairebé per complet, això és la sostenibilitat, per la qual cada vegada es regeixen no sols més marques i corporacions, sinó que són els propis consumidors els que tenen una capacitat de decisió i reflexió de compra més responsable, conscient i sostenible. Avui dia, el 69% dels professionals ja anticipa un consumidor més preocupat per la sostenibilitat que abans del covid-19 fa a penes un any.

Els consumidors tenen una capacitat de decisió i reflexió de compra més responsable, conscient i sostenible

La salut és la prioritat dels consumidors

Per tant, en el nou mapa de prioritats que estem generant es vol tornar a apostar per la qualitat abans que per la quantitat, estem en un moment en el qual hem d’intentar ser més significatius que mai i en aquesta labor la sostenibilitat és un dels elements clau cap a una recuperació justa i sostenible, i el Comerç Just s’alça com l’opció més encertada i necessària per a aquesta reconversió econòmica i social.

La consultora de mercat Mintel ha elaborat una anàlisi en la qual detalla quines creuen que seran les tendències globals que marcaran les decisions dels consumidors durant aquest present any 2021. Hi ha alguns punts molt clars i visibles són que la salut s’ha convertit en una de les primeres prioritats de les persones, a més de que la situació de confinament i quarantenes ha aconseguit revitalitzar el concepte de comunitat en el seu més ampli sentit. I per davant de tot, la sostenibilitat dels productes que adquirim.

Certificació Fairtrade de Comerç Just

La certificació Fairtrade és molt més que una mera certificació ambiental, és l’única i més reconeguda certificació ètica i social que realment garanteix l’impacte ètic, econòmic, social i ambiental i, per tant, l’impacte humà i ambiental a nivell global. Tot això, oferint productes de gran qualitat i a preus justos competitius.

Canviar el món és a la nostra mà i amb el segell Fairtrade pots fer-ho real i possible. És a les teves mans!

Autor: Álvaro Goicoechea, director Fairtrade Ibérica

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Febrer 2021

Deixa un comentari

Please enter your comment!
Please enter your name here