El col·lagen és la proteïna més abundant del nostre organisme. És l’encarregat d’unir els teixits connectius (músculs, lligaments, pell, etc) i, per tant, manté unit el conjunt del cos. Amb el pas dels anys, la capacitat de sintetitzar col·lagen disminueix i es recomana ingerir-ho com a complement a la dieta.

colageno

Tipus de col·lagen

Trobem diferents tipus de col·lagen (de l’1 al 12), sent l’1 el més comú, en trobar-se no únicament en la pell, sinó també en els nostres ossos, tendons, lligaments, cabell, ungles i dents.

Formació de col·lagen i assimilació

El col·lagen és difícil d’assimilar per al nostre cos a ser una molècula molt gran. I encara que habitualment el nostre cos forma el suficient, no sempre és així, i hem d’obtenir-lo mitjançant la suplementació.

Debido a su origen, no podemos hablar de colágeno ecológico, pero sí que suele provenir de fuentes naturales. Ante la duda, siempre se puede consultar con el fabricante o leer la etiqueta del producto con atención para entender todas las características y la fuente del colágeno. A la hora de comprar un producto de calidad y que sea eficaz, un producto popular es Curarti Selectium de Plameca, que es un colágeno de buena absorción gracias al bajo peso molecular de sus péptidos de colágeno, y  contiene una fórmula innovadora que mantiene las articulaciones, los músculos y los huesos en las mejores condiciones.

A causa del seu origen, no podem parlar de col·lagen ecològic, però si que sol provenir de fonts naturals. Davant el dubte, sempre es pot consultar amb el fabricant o llegir l’etiqueta del producte amb atenció per a entendre totes les característiques i la font del col·lagen. A l’hora de comprar un producte de qualitat i que sigui eficaç, un producte popular és Curarti Selectium de Plameca, que és un col·lagen de bona absorció gràcies al baix pes molecular dels seus pèptids de col·lagen, conté un fórmula innovadora que manté les articulacions, els músculs i els ossos en les millors condicions.

Compostos clau per a assimilar el col·lagen

La Vitamina C i la cúrcuma són dos dels components que més ajuden a l’assimilació de col·lagen. A l’hora de buscar un producte que ens ajudi a millorar les nostres articulacions que incorpori col·lagen, aquests actius són importants. Per exemple, Curarti Selectium de Plameca està compost per 6 ingredients, tres dels quals compten amb estudis clínics propis, com la Curcumina complexada Curarti®, el Col·lagen hidrolitzat Fortigel®, Resveratrol Evolva®, Àcid hialurònic, Magnesi i Vitamina C. La seva fórmula és soluble, i el seu sabor i olor molt neutres.

Vitamina C

La vitamina C ajuda a la formació de col·lagen per al funcionament normal dels cartílags, els ossos i la pell. Ajuda a la protecció de les cèl·lules enfront del mal oxidatiu i millora l’absorció del ferro. Conté proteïnes, que contribueixen a conservar la massa muscular i els ossos en condicions normals, i magnesi, que ajuda a disminuir el cansament i la fatiga. A més, ajuda al bon funcionament del sistema immunitari.

Cúrcuma

La cúrcuma, una planta herbàcia vivaç de la família de les Zingiberàceis, originària de l’illa de Java, posseeix un llarg recorregut en la medicina tradicional (la Xina, Hindú i Ayurveda). El seu principi actiu, la curcumina, posseeix propietats antiinflamatòries. Per això, pot resultar molt útil quan existeix inflamació i dolor en l’articulació, ajudant en aquests casos a reduir la inflor i els símptomes que vénen amb ella.

Els compostos fitoquímics presents en el seu rizoma ataronjat característic són els curcuminoides, i confereixen a aquesta planta importants propietats medicinals: es recomana per les seves propietats aperitives, digestives, colerètiques i colagogues, protectores hepàtiques i antimicrobianes. Així doncs, s’ha recomanat per al tractament de diverses afeccions respiratòries i al·lèrgiques, així com, per als trastorns hepàtics, el reumatisme, la diabetis, la mucositat, la tos i la sinusitis.

Recentment se li han atribuït noves propietats sobre la immunitat, la pell i en els sistemes hepàtic-biliar, la visió, neuronal i gastrointestinal. Existeixen estudis que avalen també les seves propietats antioxidants, antimicrobianes i hepato-protectores.

Cuidar la salut amb bons hàbits

A tot l’apuntat, l’ús de complements alimentosos que ens ajudin a assimilar el col·lagen i millorar el funcionament de les nostres articulacions pot ser d’ajuda, si bé és important mantenir uns hàbits i estil de vida saludables i actius en el nostre dia a dia, així com una alimentació variada i equilibrada. En aquells casos en els quals per desgast o edat sigui convenient complementar-nos amb col·lagen, utilitzar productes d’origen natural que ens aportin aquest extra necessari per al nostre dia a dia pot ser una bona opció.

Recomanat per El Búho Verde.

Més informació – Articles acadèmics:

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu
Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic