En aquestes dates tothom va buscant algun aliment o producte que l’ajudi a treure’s de sobre els excessos de les festes. No obstant això, el primer (com podreu intuir), és tornar als hàbits que ens donen salut: ordenar les ingestes, recuperar les verdures, deixar de banda les begudes alcohòliques, reduir el consum de farines i sucres. Després, és cert que hi ha alguns aliments que són especialment interessants i que poden ser un bon suport per a netejar l’organisme. És el cas de l’herba de blat, la coneixíeu?

5 beneficis de l'herba de blat

Què és l’herba de blat?

L’herba de blat, també coneguda com wheatgrass, és ni més ni menys que el germinat de la llavor de blat a la qual se la deixa créixer uns dies fins a quedar com l’herba. En el procés, el gluten desapareix i, per tant, és un aliment apte per a les persones que tenen sensibilitat a aquesta substància.

Destaca pel seu altíssim contingut en clorofil·la i és aquest pigment verd maragda el que probablement li atorgui el seu major poder terapèutic.

És molt fàcil de consumir, normalment en forma de pols, afegint-la a sucs i batuts. El seu sabor és fresc i bastant neutre.

5 beneficis d’aquest superaliment:

1. Densa nutricionalment

Això vol dir que en un mínim de calories (28 grams de l’aliment contenen aproximadament 120 kcal), l’herba de blat té una gran quantitat concentrada de nutrients, entre ells ferro, calci, magnesi, aminoàcids, clorofil·la i vitamines A (en forma de carotens), C i E. Tots aquests nutrients són especialment interessants per mantenir el sistema immunitari tonificat.

Dels 17 aminoàcids que té, 8 són essencials, és a dir, només es poden obtenir a través de la dieta. Això el converteix en un aliment molt interessant per a les persones que porten una alimentació vegetariana.

2. Depurativa

La clorofil·la és popularment coneguda pel seu efecte detoxificant. Aquest és el principal motiu pel qual molts dels productes que s’utilitzen per netejar l’organisme tenen color verd.

L’herba de blat és, en aquest sentit, un superaliment que destaca per la seva capacitat per netejar la sang de metalls pesants i també per netejar l’intestí de microorganismes patògens.

També s’ha estudiat l’herba de blat com “netejador” en els tractaments amb quimioteràpia.

3. Antioxidant

És molt ric en aquest tipus de substàncies, concretament superòxid dismutasa – SOD i vitamines C i E.

Com sabem, els antioxidants protegeixen dels radicals lliures, que afavoreixen l’aparició de malalties neurodegeneratives, càncer, envelliment prematur i problemes cardiovasculars.

Diversos estudis han estat realitzats per conèixer els seus efectes antioxidants, però aquests són primordialment in vitro i en animals. Més assajos -en humans- són necessaris per a donar suport a aquestes conclusions.

Té una gran quantitat concentrada de nutrients, entre ells ferro, calci, magnesi, aminoàcids, clorofil·la i vitamines A, C i E.

4. Antiinflamatòria

Concretament els estudis apunten a una millora en els símptomes de la colitis ulcerosa, una malaltia intestinal amb base inflamatòria.

Paul Pitchford en el seu llibre “Sanant amb aliments integrals”, destaca les propietats antiinflamatòries de l’herba de blat, atorgades per la clorofil·la, la superòxid dismutasa – SOD i pels seus mucopolisacàrids, un tipus de fibra soluble.

5. Propera

No cal portar-la de l’altre costat del mapa i, encara que això no sigui un benefici directe per a la nostra salut, ho és per a la salut del nostre Planeta Terra. Un criteri cada vegada més primordial que hem de tenir en ment a l’hora d’adquirir els nostres aliments.

RECOMENAT PER
Sol Natural

Sol Natural alimentación ecológica bio eco actual distribuidor

Autora: Pilar Rodrigáñez, Tècnica Superior en Dietètica

strong>Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Gener 2021