El col·lagen és la proteïna més abundant del cos humà, i és fonamental per mantenir una pell jove i saludable. Hi ha algunes formes excel·lents, naturals i no invasives, d’estimular la producció de col·lagen a la pell.

Com augmentar el col·lagen tipus 1 en la teva pell
123rf Limited©tanyalovus

Què fa el col·lagen per la pell?

Quan els nivells de col·lagen són alts, la pell està suau, llisa i ferma. El col·lagen ajuda a les cèl·lules de la pell a renovar-se i reparar-se.

El col·lagen de tipus I és el component principal de la matriu extracel·lular en la pell, a més d’estar present en altres teixits. Manté la seva estructura i permet que es duguin a terme nombroses funcions en l’epidermis. La matriu extracel·lular reté l’aigua i manté una pell suau, voluminosa, ferma i forta.

De forma natural, sense químics i sense tècniques invasives

La reducció del col·lagen a la pell que depèn de l’edat, es pot revertir mitjançant l’administració oral de pèptids de col·lagen, així doncs, un bon complement nutricional que ens aporti col·lagen i silici al mateix temps, pot estar aconsellat. Aquest tipus de complements contribueixen també a afavorir una pell més hidratada.

Beneficis

Quan aportem hidrolitzat de col·lagen obtingut per biotecnologia vegetal; és a dir no de síntesi o químic; a través de la pell, a una mida de partícula molt petita i formulat en una crema o emulsió, és capaç d’arribar a la capa més profunda de la dermis on es troben les cèl·lules capaces de produir col·lagen, i estimular-les perquè en produeixin més. En realitat es tracta d’una gran innovació que pot ajudar a mantenir la pell més jove durant més temps.

Hi ha algunes formes excel·lents, naturals i no invasives, d’estimular la producció de col·lagen a la pell

A més, posseeix dues funcions més, d’una banda, la seva aportació a través de la pell augmenta també el seu reservori d’aigua, amb el que  notarem després de la seva aplicació i a mesura que van passant els dies de tractament, que la pell va recobrant volum i densitat, ajudant-nos així a afinar les arrugues i línies d’expressió, i finalment també pot ajudar-nos a donar més uniformitat a la pell. La pell es torna menys rugosa i més fina, gràcies al fet que actua també potenciant la cohesió cel·lular entre les cèl·lules de l’estrat més extern de la pell o estrat corni.

Així doncs, l’actuació a través d’un complement adequat que aporti hidrolitzat de col·lagen marí i silici orgànic i un bon cosmètic per a ús diari que activi la producció de col·lagen tipus 1 en la nostra pell, pot ser fonamental per a frenar l’envelliment cutani i recobrar llum, vitalitat i elasticitat cutània.

Autora: Maribel Saíz Cayuela, Llicenciada en Ciències biològiques, PGD. Dietètica i nutrició

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Abril 2021