L’extracte d’escorça de magnòlia és un relaxant natural ideal per combatre l’estrès, l’ansietat i el descans nocturn en la fatiga pandèmica. Es tracta d’un remei natural que afavoreix la relaxació.

Extracte d'escorça de magnòlia
123rf Limited©Irina Borsuchenko. Tronc de magnòlia amb flor

La Magnolia officinalis és un arbre caducifoli d’origen asiàtic que pertany a la família de les magnoliàcies. El magnoli aconsegueix uns 20 metres d’altura i presenta una escorça aromàtica, gruixuda, marró i no fissurada, que s’ha utilitzat en la Medicina Tradicional Xinesa des de l’antiguitat, on se la coneix com Houpu.

Propietats de l’escorça de magnòlia

Aquesta escorça és molt aromàtica i posseeix una composició complexa. Dos dels seus compostos polifenòlics actius: el magnolol i el honokiol, han demostrat posseir gran part de les propietats ansiolítiques, relaxants i equilibrants del sistema nerviós. S’ha utilitzat tradicionalment en la medicina xinesa i japonesa per al tractament de gran varietat d’afeccions neurològiques, com l’ansietat, la depressió, els trastorns de la son, la inflamació, el dolor i les convulsions.

Els extractes d’escorça de magnòlia són efectius a baixa dosificació i no causen efectes secundaris indesitjables, ni dependència

En l’actualitat, diferents estudis avalen el seu efecte ansiolític, equiparant-lo a fàrmacs ansiolítics de referència com és el diazepam, amb l’avantatge que els extractes d’escorça de magnòlia són efectius a baixa dosificació i no causen efectes secundaris indesitjables, ni dependència. A més, la magnòlia s’ha utilitzat durant gairebé tres dècades com a relaxant muscular. A més de tots aquests beneficis, s’ha demostrat que l’extracte de magnòlia és beneficiós per a la fatiga adrenal produïda per l’excés de cortisol, l’hormona de l’estrès.

Estudi realitzat en dones

En un estudi multicèntric, controlat i aleatoritzat en 89 dones menopàusiques simptomàtiques que patien alteracions de la son i de l’estat d’ànim, es van examinar els efectes de 2 formulacions, per tal de comparar un suplement de calci i vitamina D3 i un altre complement que contenia a més a més 60 mg d’extracte d’escorça de magnòlia. Els 2 grups de dones van rebre 1 comprimit al dia durant 24 dies. Es van avaluar els símptomes durant el tractament, la seva eficàcia i acceptabilitat. El resultat va ser una reducció significativa de la severitat i freqüència dels símptomes avaluats: insomni, sudoració nocturna, palpitacions, astènia, ansietat, baix estat d’ànim, irritabilitat, sequedat vaginal i pèrdua de la libido, en el grup de persones que van prendre la escorça de magnòlia versus el tractament de calci amb vitamina-D3.

Autora: Maribel Saíz Cayuela, Llicenciada en Ciències biològiques, PGD. Dietètica i nutrició

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Maig 2021