L’estrès, l’ansietat, els canvis de rutina, poden provocar que no tinguem un son reparador.

Gaudeix d'un son reparador per seguir cuidant la teva salut natural
123rf Limited©fizkes.

I això afecta a la nostra salut, ja que, si no dormim bé, no estem alerta, els nostres sentits no estan a ple rendiment. A més, algunes malalties es relacionen amb un son inadequat, com és el cas de malalties mentals i cardiovasculars.

Per què no tens un son reparador?

Les causes d’un mal dormir poden ser moltes, com algunes malalties, sofrir apnees o la ingesta de certs medicaments. Però de vegades són tan simples com les preocupacions de les que no som capaços de desconnectar, l’abús de la tecnologia a l’hora d’anar a dormir, manca de rutina o no mantenir hàbits saludables. Per tant, les recomanacions per afavorir un son reparador són:

  • Evitar l’ús de tecnologia en els moments previs a anar a dormir.
  • Mantenir bons hàbits de vida, com per exemple una alimentació saludable. Fer sopars lleugers que ens facilitin digestions suaus.
  • Realitzar activitats que ens ajudin a contrarestar l’estrès com ioga o mindfulness.
  • Crear una rutina per anar a dormir.
  • Ajudar-se d’algun complement natural que faciliti el son.

 Melatonina

La melatonina és una hormona endògena amb funcions molt importants en el nostre organisme, per això és important tenir-ne uns nivells adequats, d’aquesta manera es contribueix a alleujar la sensació de jet-lag i a la reducció del temps necessari per agafar el son.

Passionera

La passionera, també coneguda com flor de la passió, és una planta usada per a l’alleugeriment de símptomes lleus d’estrès mental i per agafar el son. Aquest ús està aprovat per l’Agència Europea del Medicament (EMA).
Si necessites relaxar-te o tens problemes per dormir pots optar per complements que continguin aquesta planta, sola o bé acompanyada d’altres relaxants, que actuen en sinergia.

Valeriana

L’arrel de Valeriana officinalis és la més coneguda i utilitzada per les seves propietats relaxants i inductores de la son. Els complements a base d’aquesta arrel ens ajuden a alleujar la tensió nerviosa lleu i també a agafar el son. Ajuda a recuperar la calma en episodis d’estrès.

Autora: Ana María Rodríguez, Farmacèutica de Herbolario Navarro

PATROCINAT PER
Herbolario Navarro | Casa Fundada en 1771

Herbolario Navarro

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Maig 2021