Ja sigui per genètica, una alimentació inadequada, sedentarisme o canvis hormonals (per exemple, la menopausa en les dones), la força muscular disminueix gradualment des dels 30 als 50 anys. Com a resultat d’aquesta pèrdua, les fibres musculars presenten menor resistència a l’estrès oxidatiu i, a llarg termini, el moviment i l’equilibri es veuen dificultats. Per això, augmenta el dolor muscular i d’articulacions, el risc de caigudes o lesions cròniques cada vegada és més freqüent i les possibilitats de patir síndromes o malalties degeneratives creixen.

fuerza 40 años
123rfLimited©piksel

Seguir uns hàbits saludables

Seguir uns hàbits saludables pot ajudar en la prevenció de molèsties i la pèrdua de força. L’alimentació és un dels pilars fonamentals de la salut, per la qual cosa seguir una dieta variada i equilibrada, rica en calci, vitamines i àcids grassos (com l’omega 3), és important per a mantenir el nostre organisme en bon estat. I si a més es basa en productes de temporada i de procedència ecològica, assegurarem que sigui nutritiva i de qualitat. L’activitat física i, en concret, els exercicis de força, també són claus. Mantenir-se actiu no sols ens ajudarà a poder fer les tasques diàries sense esforç, sinó que ens permetrà tonificar el múscul i gestionar millor l’estrès.

La força muscular disminueix gradualment des dels 30 als 50 anys

Col·lagen i magnesi, aliats per a la musculatura

Una de les causes d’aquest procés és que la producció natural de proteïnes com el col·lagen (el principal component del cartílag i encarregat de cohesionar músculs, lligaments i articulacions, entre altres funcions) es va desgastant i el nostre organisme no sempre aconsegueix els nivells suficients.

No obstant això, podem aconseguir-los mitjançant complements alimentaris. El col·lagen hidrolitzat, per exemple, es troba en pèptids fàcils de digerir i assimilar, per la qual cosa afavoreix la recuperació de l’estructura de les articulacions i la regeneració dels seus teixits.

Seguir uns hàbits saludables pot ajudar en la prevenció de molèsties i la pèrdua de força

Un altre mineral destacat en la salut òssia i muscular és el magnesi. Es troba especialment en ossos i dents i, entre les seves funcions principals, ajuda a fixar el calci i el fòsfor, així com intervé en la recuperació muscular. En general, és fàcil cobrir les necessitats diàries d’aquest mineral amb l’alimentació, però en algunes ocasions la suplementació pot ser necessària. Una de les opcions amb major biodisponibilitat és la del magnesi unit a l’aminoàcid glicina (bisglicinat), que pot ajudar a reduir la fatiga, millorar la relaxació, combatre l’estrès i mitigar l’ansietat.

PATROCINAT PER
Herbolario Navarro | Casa Fundada l’any 1771

Herbolario Navarro

 

Autora: Ariadna Coma, Periodista

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Març 2022