La Gelea Reial és una secreció de les abelles que serveix d’aliment de la mare o reina durant tota la vida, mentre que la resta d’obreres només la prenen durant els tres primers dies del seu estat de larves. Ambdós tipus d’abelles són genèticament idèntiques però presenten grans diferències fisiològiques i funcionals. En la reina es dóna el seu desenvolupament més complet, que inclou una mida més gran, una gran fertilitat i una longevitat de fins a 5 anys. Per contra, les obreres viuen només 6-8 setmanes i són estèrils. És la dieta a base de Gelea Reial la que marca la diferència.

jalea real
123rf Limited©antarts

Extraordinàriament rica en nutrients

Passa així perquè la composició nutricional de la Gelea Reial és extraordinàriament rica en nutrients. Es compon d’aigua en un 60%, un 15% de proteïnes, un 10% de fructosa i sacarosa, un 6% d’àcids grassos, més una àmplia varietat de micronutrients com ara vitamines A i E, del grup B (tiamina, biotina, àcid fòlic…) i minerals com, calci, potassi, sodi, ferro, zinc, manganès i coure, a més de polifenols, hormones i esterols.

Els suplements amb base de Gelea Reial es mostren eficaços per pujar les defenses

Amb tot, els seus principals components bioactius són un tipus de proteïnes anomenades apalbumines o roialactines, que contenen tots els aminoàcids essencials. Aquestes proteïnes són majoritàries i durant la digestió s’enllacen amb restes d’oligosacàrids, creant enllaços de glucoproteïnes, que es caracteritzen per la seva gran capacitat per activar i modular el sistema immunitari, afavorint l’acció dels glòbuls blancs.

Tenen efectes antimicrobians d’ampli espectre contra bacteris, fongs i llevats i protegeixen les membranes cel·lulars de l’oxidació. Per això, diversos estudis in vitro i en viu han demostrat que la Gelea Reial té activitat immunomoduladora, antioxidant, anticancerígena, antimicrobiana, antiproliferativa, antiinflamatòria, antial·lergènica, hipocolesterolèmica, hipotensora, desinfectant i vasodilatadora.

Suplementació

Per tant, els suplements amb base de Gelea Reial es mostren eficaços per pujar les defenses i preparar l’organisme per a una millor resposta davant les afeccions virals dels canvis d’estació i dels mesos freds, com ara refredat comú, infeccions de repetició, grip o fins i tot, covid-19. Es mostra essencialment reparadora en èpoques de cansament i fatiga corporal, com son convalescències. És un reconstituent natural de gran eficàcia, ajuda a obrir la gana i calma l’ansietat.

La Gelea Reial és un reconstituent natural de gran eficàcia, ajuda a obrir la gana i calma l’ansietat

Es pren sempre en dejú. La fresca ha de mantenir la cadena de fred i guardar-se a la nevera. Hi ha nombroses presentacions en ampolles o vials, combinada amb altres productes apícoles com mel i pròpolis, o bé amb altres potenciadors del sistema immunitari com l’equinàcia i diverses vitamines.

PATROCINAT PER
Herbolario Navarro | Casa Fundada l’any 1771

Herbolario Navarro

Autora: Mercedes Blasco, Nutricionista, Màster en Nutrició i salut

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Novembre 2022