El cervell és la peça clau del sistema nerviós central. Connecta tots els aspectes del cos humà per controlar, respondre i donar ordres contínuament per a un funcionament òptim del nostre organisme. Per això cuidar-lo i nodrir-lo correctament és vital.

salud cognitiva
123rfLimited©mizinra

Què és la salut cognitiva?

La salut cognitiva és la capacitat del cervell per processar, analitzar i recordar la informació de manera efectiva. Això inclou diferents àrees, com l’atenció, la memòria, el pensament crític, la presa de decisions, l’habilitat d’aprenentatge o d’adaptar-se a situacions noves, o la resolució de problemes. Això no obstant, el cervell pot córrer el risc de deteriorar-se i desenvolupar malalties, per la qual cosa resulta crucial tenir-ne cura adequadament.

Com mantenir un cervell en forma

La salut del cervell és vital per garantir que el nostre cos funcioni al màxim del seu potencial i capacitats, i diversos estudis han posat de manifest que canvis fonamentals a l’estil de vida poden influir positivament en la salut cerebral.

Un dels àmbit és l’alimentació. Investigacions científiques han demostrat que les persones que consumeixen regularment molt de sucre afegit i carbohidrats refinats solen ser més propensos a presentar mala memòria, demència, deteriorament cognitiu i funció cerebral reduïda. L’alcohol també s’associa a la reducció del rendiment de la memòria. Per tant, prioritzar el consum d’una dieta equilibrada i variada composta per aliments rics en àcids grassos omega-3, antioxidants i carbohidrats integrals pot ajudar per protegir el cervell contra el deteriorament cognitiu.

Mantenir-se actiu mentalment i físicament, així com dormir bé i descansar prou, són aspectes fonamentals. D’altra banda, mantenir una actitud positiva, automotivar-se, introduir tècniques de meditació i atenció plena i procurar un ambient adequat (correctament il·luminat, ventilat, net i ordenat) pot ajudar a controlar l’estrès i millorar l’atenció i la concentració.

La salut del cervell és vital per garantir que el nostre cos funcioni al màxim del seu potencial i capacitats

Suplementació

Els complements alimentaris provinents de fonts curosament escollides i amb formulacions desenvolupades per experts també poden ser de suport per al benestar cognitiu. Formulats a base de plantes, extractes i nutrients com brahmi, colina, vitamina B12, àcid fòlic, L-teanina, melissa, sàlvia, coenzim Q10 i zinc, poden contribuir a una bona salut mental.

Viridian ofereix complements alimentaris formulats de forma equilibrada, amb ingredients que procedeixen de bones fonts veganes 100% naturals, en formes altament biodisponibles i sense excipients indesitjats.

Brain Support, de Viridian

Brain Support de Viridian està formulat amb extracte de brahmi (bacopa monnieri), colina, vitamina C, vitamina E, vitamines del grup B i una barreja natural de natural de betacarotens i carotenoides.

Cognitive Complex, de Viridian

Cognitive Complex de Viridian és una formulació avançada de sis nutrients (Acetil-L-carnitina, àcid alfa-lipoic, fosfatidilserina, L-teanina, coenzim Q10, zinc) en una base d’alfals, nabiu i espirulina.

Peak Focus, de Viridian

Peak Focus de Viridian combina extractes de bàlsam de llimona i sàlvia per ajudar a mantenir un benestar mental òptim, incloent concentració, atenció i memòria.

PATROCINADO POR
Viridian. Distribuido en España por Alternatur.

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Febrer 2024